Kayapa da Organize Sanayi Bölgesi oldu, hedef 8 OSB

Yaklaşık 2 buçuk yıldır çalışmalarını sürdüren Kayapa Sanayi Bölgesi, bugün itibari ile organize sanayi bölgesi oldu. İlk toplantısını Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Münir Karaloğlu başkanlığında yapan Kayapa Organize Sanayi Bölgesi...

Google Haberlere Abone ol
Kayapa da Organize Sanayi Bölgesi oldu, hedef 8 OSB

Yaklaşık 2 buçuk yıldır çalışmalarını sürdüren Kayapa Sanayi Bölgesi, bugün itibari ile organize sanayi bölgesi oldu. İlk toplantısını Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Münir Karaloğlu başkanlığında yapan Kayapa Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Bursa’nın da ilk ıslah edilen OSB’si oldu.

Vali Münir Karaloğlu, Bursa’da 8 tane ıslah edilen OSB bölgesi olduğunu belirterek, “En önde giden bölgelerden bir tanesi Kayapa bölgemizdi. Bugün önemli bir aşamayı geçmiş olacağız. Müteşebbis heyet yönetim kurulunun seçimi, bölge müdürünün atanması gibi Organize Sanayi Bölgesi'nin işlemesinde karar ve yürütme organları seçimini yapacağız.” dedi.

Bakanlıktan sicilin alınması ile birlikte bölgenin, organize sanayi bölgesine dönüşeceğini anlatan Karaloğlu, diğer bölgelerle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Çalı bölgesi gibi bazı bölgelerle ilgili sorunları aşmaya çalıştıklarını anlatan Karaloğlu, “Hedefimiz şu; burada 8 ıslah organize sanayi bölgesini de tamamlamak ve bundan sonra, organize olmuş bölgelerin dışında artık sanayiye izin vermemek. Sanayicimizin yeni sanayi parseline ihtiyacı varsa, onu da uygun alanlarda yeni organize sanayileri ihdas ederek yardımcı oluruz.” şeklinde konuştu.

Tarım arazilerine sanayi yapım izni verilmeyeceğinin altını çizen Vali Karaloğlu, “Bundan sonra artık herkesin kafasına göre tarlada, tarım arazisinde sanayi yapmasına izin verilmeyecek. Bunu herkes böyle bilsin.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Kayapa Sanayi Bölgesi için tarihi bir gün olduğunu belirten Başkan Ayhan Kargavuş ise “Islah OSB olarak Bursa’da ilk olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Müteşebbis heyet toplantımızı yaparak heyetimizi oluşturacağız.” dedi. Yapılan toplantıda, kurucu müteşebbis heyet başkanı Vali Münir Karaloğlu olurken, başkan vekili Aytuğ Onur olarak seçildi.

CİHAN

Yorumlar