Kathatine Branning: Ben taşlı yollarda başladım, siz İpek Yolu'ndasınız

ABD’li yazar Katharine Branning (Ketrin Yenge) İpek Üniversitesi’nde düzenlenen 'Türk Kültürünü Tanımak' konulu konferansta konuştu. "Dünya atomlardan değil hikâyelerden oluşur" diyerek sözlerine başlayan Branning, "Hikâyelerinizle dünyayı...

Google Haberlere Abone ol
Kathatine Branning: Ben taşlı yollarda başladım, siz İpek Yolu'ndasınız

ABD’li yazar Katharine Branning (Ketrin Yenge) İpek Üniversitesi’nde düzenlenen 'Türk Kültürünü Tanımak' konulu konferansta konuştu. "Dünya atomlardan değil hikâyelerden oluşur" diyerek sözlerine başlayan Branning, "Hikâyelerinizle dünyayı değiştirebilirsiniz, hayallerinizin peşine düşün, ben taşlı bir yolda başladım, siz İpek Yolu'ndasınız." dedi.

ABD’li yazar Katharine Branning, nam-ı diğer Ketrin Yenge İpek Üniversitesi’nde verdiği seminerde Türkiye’ye ilk kez nasıl geldiğini ve neler yaşadığını anlattı. Sanat Tarihi okumak için gittiği Fransa’da aldığı İslam Tarihi dersinde dikkatini çeken camiyi görmek için Sivas’a geldiğini belirten Branning, o yıllarda havaalanı yolunun topraktan, otellerin de kasvetli olduğundan bahsetti. "Türkiye o yıllarda hem sosyal hem ekonomik açıdan çalkantılıydı ve ben ülke hakkında hiçbir şey bilmiyordum" diyen Katharine Branning, "Ama bu ülkede 13. Yüzyılda yapılan bir sanat eseri Avrupa’daki mimari eserler kadar görkemli ve etkileyiciydi." ifadesini kullandı.

'İSTEMEDEN ALDIĞIM BİR DERS HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ'

İslam’daki cam sanatı üzerine tez yazdığını ve ömür boyu İslam sanatlarıyla ilgili çalışmalar yapacağını ifade eden Branning, "İstemeden aldığım İslam Tarihi dersi hayatımı değiştirdi. Soru sormaya açık olun. İpek yeni bir oluşum ve çok önemli işlerin başında. Deney yapın, hata yapın yolunuzu bulursunuz. Karate Kid filminde hoca cam sildirerek karate hareketleri öğretiyordu. Çocuk farkında olmadan öğreniyordu. Hz. İsa da aynısını yaptı, Hz. Mevlana da..." diye konuştu.

SOMA’DAKİ FACİAYI UNUTMADI

Soma’da yaşanan facianın ardından İpek Üniversitesi öğrenci kulüpleri tarafından hazırlanan taziye masasındaki deftere duygularını yazan Branning, daha sonra yaptığı açıklamada, "Bu kadar çok madencinin öldüğü gün karanlık bir gün. Dünyaca çok üzüldüğümüz bir olay. Bütün dünya acılarını paylaşıyor. Amerika’da da çok röportaj okudum herkes çok üzüldü." şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERE ÇAY SERVİSİ YAPTI

Öte yandan Müslüm Gürses’le oynadığı çay reklamından da bilinen Katharine Branning (Ketrin Yenge) seminerin sonunda öğrencilere çay servisi yaptı. Ardından İpek Üniversitesi öğrencileriyle bir süre sohbet eden Branning, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Yorumlar