KASİF Başkanı Reis: Basın özgürlüğünü kısıtlayan engeller ortadan kaldırılsın

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Başkanı Osman Reis, demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleşebilmesi için medyanın özgür ve tarafsız yayın yapması gerektiğini, bunun için de medya üzerindeki her türlü baskının kaldırılması, ça.

Google Haberlere Abone ol
KASİF Başkanı Reis: Basın özgürlüğünü kısıtlayan engeller ortadan kaldırılsın

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Başkanı Osman Reis, demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleşebilmesi için medyanın özgür ve tarafsız yayın yapması gerektiğini, bunun için de medya üzerindeki her türlü baskının kaldırılması, çalışma şartlarının iyileştirilmesinin şart olduğunu söyledi.

KASİF Başkanı Osman Reis, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’yle ilgili mesaj yayınladı. Reis, temel işlevi 'toplumsal olaylara ayna tutmak' olan medyanın küreselleşme çağında öneminin daha da artırdığını belirtti. Reis, “Sosyal medyanın çok hızlı gelişmesi sayesinde binlerce bilgi aynı anda milyonlarca insana çok hızlı bir şekilde ulaşabilmektedir. Doğru, tarafsız ve özgür medyanın rolü bu noktada daha da önem kazanmaktadır. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına sadık yayınlar yapan medya, halkın doğru bilgiye ulaşmasını sağlayacaktır. Medyanın, demokrasinin, toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri ve etkisi vardır.” dedi.

Osman Reis, gazetecilerin doğru ve tarafsız yayın yapabilmelerinde ekonomik ve sosyal imkânların da büyük önem arz ettiğini hatırlatarak, şöyle dedi: “Gazetecilerin çalışma şartlarının tüm Türkiye'de daha da iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması, hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması, kuşkusuz gazetecilerin başarısını artıracak ve medyamıza da güç kazandıracaktır. Bu vesileyle tüm basın camiasının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.”
CİHAN

Yorumlar