KARUMDER kadın üyelerine karanfil dağıttı

Kapadokya Rumeli Mübadilleri Sosyal, Kültür ve Dayanışma Derneği (KARUMDER) tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
KARUMDER kadın üyelerine karanfil dağıttı

Kapadokya Rumeli Mübadilleri Sosyal, Kültür ve Dayanışma Derneği (KARUMDER) tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi. Hizmet binasındaki programa, dernek üyeleri ve kadınlar büyük ilgi gösterdi.

Açılışta konuşan KARUMDER Yönetim Kurulu Üyesi Soner Şişman, Rumeli mübadillerinin Türkiye'ye göçü esnasında zorluklar çektiğini, sonraki kuşakların birbirlerini tanımadığını belirterek, Nevşehir'deki bütün mübadillere ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Gerçeker ise kısa bir süre önce kurulmuş olmalarına rağmen derneklerine büyük bir ilgi olduğunu söyledi. Üyelerin bir kısmının kadınlardan oluştuğunu ve faal biçimde çalıştıklarını ifade ederek, “Derneğimizin yaptığı sosyal, kültürel çalışmalarda kadın üyelerimizin büyük desteklerini görüyoruz. Yaptığımız bütün faaliyetlerde ön sıralarda yer alıyorlar." dedi. Programa katılan kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Gerçeker, “Hayatın her alanında önemli sorumluluklar üstlenen kadınlarımız, dernek işlerinde de hep ön saflarda oldular. Tüm kadınlarımıza, gösterdikleri bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşmaların ardından yönetim kurulu üyeleri Şişman ve Gerçeker, programa katılan kadınlara karanfil hediye etti. CİHAN

Yorumlar