Kartal'da kentsel dönüşüm

Kartal Belediye Başkanı Öz: 'Kartal'ın merkezinde bir dini tesis alanına ihtiyaç var.'

Google Haberlere Abone ol
Kartal'da kentsel dönüşüm
Kartal Belediyesinin 2009 yılından bu yana halkla birlikte gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, Soğanlık Yeni Mahallesi Balıkesir Caddesi'ndeki 9 binanın yıkımına başlandı.

Yıkım töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, kentsel dönüşümde oluşan değerin halka aktarıldığını anlattı:

Öz, "Adı ne olursa olsun eğer bu paylaşımlarda belediye ve şahıs olarak birileri nasiplenmiyor ve bu artı değeri halka verebiliyorsa işte buna halkçı belediyecilik, rantın halka aktarımı diyebilirsiniz. Biz yolu seçtik, bu yolda yürüyoruz. " dedi.

İlçe merkezinde bir dini tesis alanına ihtiyaç olduğunu da belirten Öz, "İki tane cami var, ikisi de tarihi cami ama kapasiteleri küçük. Millet Ankara Caddesi'nde sokakta namaz kılıyor. Dünyada bir ilk olsun, kazıklar üzerinde denizin içine bir cami yapalım. 'Biraz pahalı olur' dediler. Belki ikna ederiz. Etrafını da gezi alanı yapalım, iki vakit arasında insanları denizle buluşturalım, balık tutturalım dedik. Siyaset dine o kadar giriyor ki cami yapılacak yeri park alanı yaptılar, park alanı olacak yeri de cami olarak değiştirdiler." diye konuştu.

Başkan Öz, kentsel dönüşüm kapsamında 7 dönüm arazi üzerindeki 9 binanın yıkımına başlanacağını ve 5 bin 34 metrekare üzerine iki blok halinde 158 daire,10 dükkan yapılacağını, geriye kalan alan üzerine de sosyal alanlar, otopark yapılacağını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından 9 binanın yıkımına iş makineleriyle başlandı.
 

Yorumlar