Kars'ta O'nu okuyor

Türkiye genelinde çığ gibi büyüyen, 'Herkes Onu Okuyor' kampanyası serhat şehir Kars'ta da start aldı.

Google Haberlere Abone ol
Kars'ta O'nu okuyor

Türkiye genelinde çığ gibi büyüyen, 'Herkes Onu Okuyor' kampanyası serhat şehir Kars'ta da start aldı. Ay Işığı Eğitimciler Derneği (AED) ile Peygamber Yolu Derneği arasında imzalanan protokol gereği il genelinde 5 bin kişi Hz. Muhammed (sav)'in hayatını konu alan kitapları okuyacak.

Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen AED derneği 'Herkes Onu Okuyor' Komisyon Başkanı İlahiyatçı Mecit Aygül ve komisyon üyeleri Kars'ta hedeflerinin 5 bin kişiye Hz. Muhammed (sav)'in hayatını okutmak olduğunu ve şu aşamada 2 bin 500 kaydın yapıldığını açıkladı.

Komisyon Başkanı Aygül dernek olarak Türkiye genelinde yapılan kitap okuma kampanyasında ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategoride etkinliğin icra edileceğini söyledi.

Kampanyada, ortaokul kategorisinde, alanında uzman yazar Rahime Kayanın 'Efendiler Efendisi Hz. Muhammed' kitabının, lise kategorisinde yazar Reşit Haylamaz'ın 'Efendiler Efendisi Kitabı've yetişkinler kategorisinde M. Fethullah Gülen Hocaefendinin 'Sonsuz Nur' isimli eserinin okunacağını ifade eden Aygül, "Kampanyamızın amacı sevgili Peygamberimizin toplumumuzun geniş kesimleri tarafından okunmasını ve bilinmesini sağlamaktır. Yanı sıra Efendimizin hayatında bizim için hangi konularda örnekler bulunduğunun anlaşılmasına katkı sağlamak istiyoruz." dedi.

'GÜNÜMÜZDE EFENDİMİZ ANLAŞILMIYOR'

Aygül, günümüzde Hz. Muhammed (sav)'in olduğu gibi ve hadiseleri puzzlenin (yapboz) tamamını görecek şekilde anlaşıldığı kanaatinde olmadıklarını ifade etti.

'Art niyetli olarak olaylara yaklaşanlar Efendimizi kılıç peygamberi ve savaş peygamberi olarak algılatıyorlar' diyen Aygül, "Özellikle günümüzde Dünyada Müslümanlık imajı bayağı bir zedelenmiş durumdadır. Peygamberimiz diğer peygamberlerden ve tarih boyunca gelmiş geçmiş diğer liderlerden devlet başkanlarından ve ordu komutanlarından tamamen farklı olarak muhataplarına yüzde yüz tesir etmiş ve hepsinin gönlünü kazanmıştır." dedi.

Aygül, sınav başvurularının, 7 Ocak- 24 Mart arasında yapılacağı, sınavların ise her kategoride ayrı ayrı 31 Mart ile 12 Nisan arasında yapılacağı ve ilk aşama sınavları geçenlerin 2. aşama sınavlarının 19 Nisan'da düzenlenecek ve burada derece elde edenlerin İstanbul’da düzenlenecek ödül törenine katılacaklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar