Kars’ta mini 'Türkçe Olimpiyatları' mest etti

Kars'ta Türkçe Olimpiyatları Düzenleme Komitesi tarafından organize edilen, '2013 Türkçe Olimpiyatları Sponsorlarına Plaket Takdim Gecesi' gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Kars’ta mini 'Türkçe Olimpiyatları' mest etti

Kars'ta Türkçe Olimpiyatları Düzenleme Komitesi tarafından organize edilen, '2013 Türkçe Olimpiyatları Sponsorlarına Plaket Takdim Gecesi' gerçekleştirildi. Geceye yabancı öğrencilerden oluşan mini Türkçe Olimpiyatları ekibi damgasını vurdu. Bir birinden farklı şiirler ve ilahiler söyleyen öğrenciler katılımcıları mest etti.

Özel Sultan Alparslan Koleji konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte, Türkçe Olimpiyatları Kars 2013 Sponsor firmalarının plaketlerini verdiklerini ifade eden Komite Başkanı Fatih Akaslan, "Davetimize icabet eden tüm gönül insanlarına değerli sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Bu değerli insanların destekleriyle bizler Kars'ta 3 olimpiyat gerçekleştirdik. Bugün ise bizim yaşadığımız bu manzara her şeye bedel bir manzaradır." dedi.

Programda Endonezya'dan Muhammed Reza Fadıl ve Etyopya'dan Abdul Rezzak Kur'an-ı Kerim okudular. Dünyanın dört bir tarafına sahabe ruhuyla dağılan insanların hikayesinin anlatıldığı Yeşeren Ümitler slayt gösterisi dikkatle izlendi. Bu ağabeyler bizim oralara gelmeseydi biz buralara gelemezdik diyen Türkmenistan'lı ve Kazakistanlı öğrenciler bir birinden güzel ilahilerle salonda alkış tufanı oluşturdu.

Öğrencilerin sunumları sonrası plaketlerini alan sponsorlar ise bu ve benzer organizasyonların daima yanında yer alacaklarını ifade etti. Kars Ticaret Odası Başkanı ve Grand Ani Otel Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ötügen, Kars'ın bu tür organizasyonlara ihtiyaç duyduğu bir zaman diliminde bu tür organizasyonların yapılmasının serhat şehir adına gurur verici bir olay olduğunu belirtti. Ötügen, "Bu konuda bu tür organizasyonların devamını bekliyoruz. Bundan sonrada desteğimizin süreceğini ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar