'Karşılık beklemeden hizmet edenleri karalamaya kimsenin hakkı yok'

Iğdır'da faaliyet gösteren 13 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, Hizmet Hareketi'ne yönelik son günlerde yapılan karalama ve saldırılara tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
'Karşılık beklemeden hizmet edenleri karalamaya kimsenin hakkı yok'

Iğdır'da faaliyet gösteren 13 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, Hizmet Hareketi'ne yönelik son günlerde yapılan karalama ve saldırılara tepki gösterdi. STK temsilcileri, hizmet gönüllülerinin faaliyetlerini siyasi, maddi veya başka bir karşılık beklemeden yaptıklarını, bunu karalamaya kimsenin hak sahibi olmadığına dikkat çekti.

Iğdır Eğitim ve Dayanışma Derneği, Zambak Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Iğdır İli Merkür Memurlar Derneği, Iğdır Gönül Elçileri Derneği, Aralık Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ahenk Iğdır Mühendisler ve Teknik Elemanlar Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Iğdır İbrahim Avcı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Venüs Sağlık Çalışanları Derneği, Iğdır Aydınlar ve Eğitimciler Derneği, Iğdır Nevbahar Eğitimciler Derneği, Tuzluca Nilüfer Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Iğdır Gülbahar Memurlar Derneği ve Iğdır Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) temsilcisi son günlerde yaşanan olaylarla ilgi ortak basın toplantısı düzenledi.

STK'lar adına açıklama yapan AKTİSAD Basın Sözcüsü Serkan Yeniçeri, iki ayı aşkın bir süredir ülkede yaşanan Hizmet Hareketi veya Camia diye isimlendirilen gönüllüler hareketine yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyalarını üzülerek izlediklerini dile getirdi. Son zamanlarda kamuoyunu meşgul eden, dershanelerin kapatılması, fişleme iddialarının, yolsuzluk operasyonlarının merkezinden saptırılarak bilgi kirliliğine sebep olduğuna dikkat çeken Yeniçeri şunları söyledi: "Bu olaylarla alakalı Hizmet Hareketi de yıpratılarak zan altında bırakılmaktadır. Hizmet Hareketi yıllardır toplumun her kesiminden gönüllüleri olan, kamu yararına hizmet eden sivil bir harekettir. Ülkemizde ve dünyada yaptığı faaliyetlerle, insani değerler etrafında mutabakat sağlama, toplumsal barışın tesisi, dünyanın her yerinde problem teşkil eden sefalet, cehalet, terör, haksızlık ile mücadele etmektedir."

Milletimizin menfaatine olan her icraata ve projeye kim olduğuna bakılmaksızın destek verildiğini, Hizmet Hareketi'nin hiçbir ayrım gözetmeksizin ülke menfaati için çalıştığını belirten Yeniçeri, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak son zamanlarda bu hareketle alakalı toplumu ve gönüllülerini yaralayan rant, paralel devlet, çete, örgüt, in ve haşhaşi gibi tabirlerle 28 Şubat sürecinden daha ağır bir yıpratma faaliyeti yapılıyor. Bazı basın organlarında manşetlerle toplum yanıltılmaya çalışılarak algı yönetimi yapıldığını açıkça görmekteyiz. Bunların Sayın Başbakan tarafından incitici bir üslupla zikredilmesi ayrıca üzüntü vermektedir. Sırf Hizmet Hareketi'ne gönül verdi diye devlete düzenli vergisini ödeyen saygın iş adamlarının işletme faaliyet izinlerinin iptalini, ülke ekonomisine hizmet eden finans kurumlarının açıktan hedef gösterilmesini teşebbüs hürriyetine indirilmiş bir darbe olarak algılıyor. Gerek yerli, gerekse yabancı yatırımcı açısından Türkiye’nin güvenli bir ülke olmaktan çıkarılmaya çalışıldığını üzüntüyle izliyoruz. Türk halkının gözdesi haline gelmiş, ülkemizin global markası olan bütün dünya tarafından hüsnü kabul görmüş Türk okullarının büyükelçilerimiz vasıtasıyla karalanmaya çalışılması, bu hizmetleri gönülden destekleyen milyonlarca vatandaşımızın vicdanlarını yaralamıştır."

Hizmet Hareketi'nin gerek Türk insanına gerekse dünya insanları tarafından, akliliği ve makuliyeti takdir edilip destek edildiğinin altını çizen Yeniçeri, şunları kaydetti: "Hayatlarını almaya değil vermeye adamış dünyevi hiçbir beklentisi olmayan, hasbi ruhları rencide etmekten, huzuru en çok isteyen hizmet insanlarını huzursuzluğun sebebiymiş gibi göstermeye çalışmaktan, ucuz hesaplar uğruna yarın yüzümüzü daha fazla kızartacak sözlerden, kardeşlik hukukumuzu zedeleyen davranışlardan ve açılan bu yarayı daha fazla derinleştirmekten vazgeçelim. Şimdiye kadar Hizmet Hareketi için, her platformda desteklerini ve takdirlerini ifade etmekte olan sayın başbakanın bir an önce bu tutumundan vaz geçmesi beklenmekteyiz." CİHAN

Yorumlar