Karne alan öğrencilere bombalı saldırı

Diyarbakır'da karne dağıtımı sırasında bir okulun bahçesine terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcı atılması sonucu 5 öğrenci yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Karne alan öğrencilere bombalı saldırı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Çelebi Eser Ortaokulu bahçesinde düzenlenen karne dağıtımı sırasında terör örgütü üyelerince okulun dışından bahçeye atılan el yapımı patlayıcı infilak etti.

Bu sırada karne alan öğrencilerden 5'i yaralandı. Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların, ilk belirlemelere göre sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hürata, yaptığı açıklamada, olayda 5 öğrencinin yaralandığını, böyle mutlu bir günde yaşanan olaydan üzüntü duyduklarını söyledi.

Hürata, emniyet güçlerinin soruşturmayı sürdürdüğünü, olayda başka yaralananın olmadığını kaydetti.

ERDOĞAN'DAN SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akabe Camii'nde kıldığı cuma namazının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Diyarbakır'da karneler dağıtılırken meydana gelen patlamaya ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, çok üzüntü verici bir olay olduğunu belirterek, olayın terör örgütünün ne denli ahlaksız, alçak ve adi girişimler içinde bulunduğunu net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Bunların, öğrenci ve talebe ile ne denli alakaları olduğunun açıkça görüldüğünü aktaran Erdoğan, "Bunlar da bir şey ortaya koyuyor; 'biz buyuz, bizim aslımız bu. Biz öğretmen, muallim böyle bir derdimiz yok. Biz terörün yanındayız, teröristin arkasındayız'. Bugünkü olay bunun aslında yaşama bir kez daha geçtiği bir olaydır. Bugüne kadar okullarımızı yaktılar mı yaktılar. Camilerimizi yaktılar mı yaktılar. Bombaladılar mı bombaladılar. Hastanelerimize bunları yaptılar mı yaptılar. Ambulanslar ha keza. Ambulans şoförlerimizi şehit ettiler mi ettiler. Bütün bunlar ortada. Bugünkü olay da adeta bunun bir zirvesi. Tek tesellimiz şu an itibarıyla o yavrularımızdan şehidimiz yok. Durumlarının iyi olduğuna dair haber aldım, bundan dolayı mutluyum" diye konuştu.

PKK İLE PYD'NİN BİR BİRİNDEN FARKI YOK

Erdoğan, sınırda Rusya askeri varlığına yönelik iddialara ilişkin soruya karşılık, özellikle Irak sınırından Akdeniz'e kadar olan bölgede yani kuzey koridorunda bu tür bir farklı yapılaşmaya müsaade etmeyeceklerini belirtti.
Bu nedenle koalisyon güçleri ile yaptıkları bir çalışma olduğunun altını çizen Erdoğan, "Bu süreçte Rusya'nın 100 askerinin olduğu kulağımıza geliyor ama bölgede bizim hassasiyetlerimiz aynı şekilde devam ediyor. Bu konuda hassasız ve sürekli olarak koalisyon güçlerine söylediğimiz, PKK, YPG, PYD ve DAEŞ bunların hiçbirinin birbirinden farkı yok, bunlara karşı tavrımız aynı olacaktır diye. Yarın da bunları Sayın Biden ile çok açık görüşeceğiz. Salı günü Sayın Obama ile yaptığımız görüşmede kısa olarak ele aldık ama detaylı olarak yarın bunu konuşacağımızı Obama ile de paylaştım. Kendisiyle bunları teferruatı ile görüşüp ona göre ABD ile bu süreci işleteceğiz. Tabii bu sürecin içinde malum Fransa, İngiltere, Almanya, Suudi Arabistan ve Katar gibi birçok ülke de bulunuyor. Temenni ederim ki buradaki ortak tavır, Suriye'nin kuzeyinde böyle yanlış bir yapılanmaya fırsat vermemeye yönelik olacaktır. Buna da biz fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, PYD'nin Fırat'ın batısına geçtiği yönündeki iddiaların hepsinin dedikodu olduğuna vurgu yaparak, zaman zaman böyle şeylerin söylendiğini, bunlara bu zamana kadar müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini söyledi.
Kısmi olaylara, yapılan operasyonlarla özellikle Mare-Harcele hattındaki operasyonlarla fırsat vermediklerini dile getiren Erdoğan, koalisyon güçleri ile fırsat vermemeye devam ettiklerini kaydetti.

Kaynak: Ajanslar

 

Yorumlar