Karın damarında balonlaşma olan hasta, başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu

Kayseri’de karın ağrısı şikayeti olan bir kişi uzun tedavi ve ilaç kullanımından sonra rahatsızlığının karın damarındaki balonlaşma olduğu öğrendi. Riskli bir ameliyat geçiren hasta sağlığına kavuştu. 65 yaşındaki Edip Toker...

Google Haberlere Abone ol
Karın damarında balonlaşma olan hasta, başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu

Kayseri’de karın ağrısı şikayeti olan bir kişi uzun tedavi ve ilaç kullanımından sonra rahatsızlığının karın damarındaki balonlaşma olduğu öğrendi. Riskli bir ameliyat geçiren hasta sağlığına kavuştu.

65 yaşındaki Edip Toker şoförlük yapıyordu. Bir gün ansızın karın ağrısı, bulantı ve halsizlik şikayetleri baş gösterdi. Birçok kez acil servise kaldırıldı. Ancak iki hafta boyunca kullandığı ilaçlara rağmen şikayetinde herhangi bir düzelme olmadı. Tavsiye üzerine Acıbadem Kayseri Hastanesi'ne başvurduğunda ise bitkindi.

Kardiyolojji Uzmanı Prof. Dr. Ergün Seyfeli'nin hastaya yaptığı muayene ve tetkikler neticesinde karın damarında patladı patlayacak bir anevrizma (balonlaşma) olduğu tespit edildi. Acıbadem Kayseri Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ergün Seyfeli hastaya yapılan işlemle ilgili şunları söyledi: ”Hastamıza çekilen karın tomografisinde karındaki aort damarının böbrek damarının hemen altından balonlaşma yaptığı ve damar dışına sızma olduğu tespit edildi. Üstelik damardaki balonlaşmanın yalancı anevrizma olduğu ortaya çıktı. Bu tür anevrizmalar diğer anevrizmalara göre patlamaya daha meyilli balonlaşmalardır. Patlaması durumunda hastanın aniden kaybedilme riski çok büyüktür. Üstelik Toker'in anevrizma bölgesine sızıntı sonrası enfeksiyon bulguları da mevcuttu. Ateş ve iltihap tahlilleri yüksekti. Cerrahi ile konsey yapıldı ve hasta ameliyat için çok riskli bulundu. Riski göz önüne alarak 65 yaşındaki hastamıza kasık bölgesinden girilerek balonlaşan bölgeye stent yerleştirilmesine karar verdik. Toker, anjiyo ünitesine alındı, operasyonu yaklaşık 1.5 saat sürdü, balonlaşan damarı kapattık. Tedavisinin ardından taburcu edilen Edip Toker, kısa sürede sağlığına kavuştu.”

Bu riskli operasyon sonrası sağlığına kavuşan Edip Toker ise şöyle konuştu: "Herhangi bir rahatsızlığım yokken birden bu kadar hayati önem taşıyan sürece girdiğime inanamadım. Acıbadem Kayseri Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ergün Seyfeli’ye gelip, teşhis konulana kadar birçok kez acil servise kaldırıldım. Ergün Bey teşhis koyduktan sonra ameliyatın riskli olduğunu söyledi. Ergün Bey kasığımdan yapacağı işlemi anlattığında kendimi önce Allaha sonra ona teslim ettim. Hastalığımı teşhis edip zamanında başarılı bir operasyon gerçekleştiren doktorum Prof. Dr. Ergün Seyfeli’ye ve Acıbadem Kayseri Hastanesi’ne sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum."

CİHAN

Yorumlar