Kardeş Öcalan İmralı’ya gitti (2)

İmralı'da tutuklu bulunan terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan beraberindeki hükümlü diğer mahkumların yakınlarıyla adaya gitti.Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, vasisi Mazlum Dinç, İmralı'da tutuklu...

Google Haberlere Abone ol
Kardeş Öcalan İmralı’ya gitti (2)

İmralı'da tutuklu bulunan terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan beraberindeki hükümlü diğer mahkumların yakınlarıyla adaya gitti.

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, vasisi Mazlum Dinç, İmralı'da tutuklu diğer mahkumlar Şeyhmus Poyraz'ın oğlu Halil Poyraz, torunu Kemal Pir Poyraz (5) ve Cumali Karsu'nun kardeşi Ramazan Karsu, Gemlik Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından adaya gitti.

'4 AYDIR GİDEMİYORUZ'

Yaklaşık 4 aydır ziyarete gidemediklerinden yakınan kardeş Mehmet Öcalan, "Yasal hakkımız 15 günde bir defa gerekiyor. Ama iki aydan beri başvuru yapıyoruz, devlet ve hükümet bizi götürmiyor. Bu doğru bir şey değildir. Yani diyebiliriz ki belki vekilleri getiriyor, ama vekiller ayrıdır, biz ayrıdır. Bu aileler iki aydan beri başvuru yapıyorlarsa getirmeleri gereklidir. Neden getirmiyorlar bilemiyoruz. Bir taraftan yapıyı yap, bir taraftan yık olamaz doğru bir şey değildir." dedi.

'GÜNDEMDE ROJAVA’DA OLMALI'

Kendilerine geminin yapılmadığını ve hava durumu gibi gerekçeler gösterildiğini belirten Öcalan, 'Gündemde ne var? ne görüşeceksiniz?' sorusuna ise şu cevabı verdi: "Biz aile görüşü yapacağız, cumhurbaşkanlığı ile ilgili görüşmemiz değildir. Gündemde olan konular Rojava’daki durumdur. Rojava’daki durum yani orada vahim olaylar oluyor, o IŞİD’dir, ne şeydir yani insanları kesiyor. Yani diyelim ki Filistin’deki bu İsrail’in yaptığı katliam, bu Türkiye basınının gündeminde duruyor Filistin ama Rojava hiçbir dönem Türkiye’deki basının gündemine gelemiyor, neden bu ayrıcalığı yaptığını bilemiyoruz. Umarım ki Filistin’de olan şeyler gibi Rojava’daki olayların da gündemde olması gerektiği kanısındayız. Ama bunu hiç gündeme almıyorlar." CİHAN

Yorumlar