Kardeş kent Düren heyeti TSO'yu ziyaret etti

Zonguldak Ereğli’nin kardeş kenti Düren’in resmi heyeti ilçede ziyaretlerine devam ediyor. Almanya'nın Düren Belediye Başkanı Paul Larue, Karadeniz Ereğli belediye başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal ile beraber Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi...

Google Haberlere Abone ol
Kardeş kent Düren heyeti TSO'yu ziyaret etti

Zonguldak Ereğli’nin kardeş kenti Düren’in resmi heyeti ilçede ziyaretlerine devam ediyor. Almanya'nın Düren Belediye Başkanı Paul Larue, Karadeniz Ereğli belediye başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal ile beraber Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Meclis Başkanı Faruk Yazıcı’yı ziyaret etti.

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen ziyarete Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da katıldı. Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, Yönetim Kurul Üyesi Sertan Yalçın ve Selçuk İnceoğlu ile görüşen Düren Belediyesi heyeti karşılıklı bilgi alış verişinde bulundu.

Karadeniz Ereğli’nin misafirperver bir yapıya sahip olduğunu belirten TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, amaçlarının, bu ilişkileri ticari alanlarda sürdürmek olduğunun altını çizdi. Yazıcı, ilerleyen dönemlerde kendilerinin de Almanya’ya ziyaretlerinin olacağını belirterek, “İnşallah bundan sonraki birlik ve beraberliğimiz devam edecek. Ereğlimize geldikleri için ‘hoş geldiniz’ diyorum. Umarım burada hoşça vakit geçirirler” dedi.

Almanya’nın Düren Belediye Başkanı Paul Larue, mevkidaşı Hüseyin Uysal’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, ziyaret davetini ‘bir fırsat’ olarak gördüğünü belitti. Karadeniz Ereğli ve Düren kentlerinin, ticari anlamda birbirlerine çok benzediğini belirten Laure, açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi; “Almanya’da Köln’de Türk Konsolosluğu ile beraber bir konferans ayarlamak istiyoruz. Ticari ve Sanayi bölümlerinde, sizlerden ve bizlerden bir araya gelip güzel çalışmalar gerçekleştirmek için anlaşmalar yapılabilir diye düşünüyorum.”

Düren Belediye Başkanı Paul Larue’nin ilçede olduğu süre boyunca her akşam bir araya gelerek farklı konularda sohbetlerinin olduğunu belirten Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Uysal, dün akşamda birlikte olduklarını belirterek, ortak paydada farklı çalışmalar yapmayı planladıklarını belirtti. Uysal konuşmasında ayrıca, “Bir belediye başkanının görevlerinden bir tanesi de, o yörenin ekonomisini geliştirmektir. Bu yüzden Karadeniz Ereğli TSO ziyaretlerini çok önemsediler. Çok memnun kaldılar. Bunun sadece kültürel boyutlarda kalmaması, sadece şehrimizi tanımaları değil ticari birlikteliğinde devamı için bizler bunu son derece önemsedik. Bu, atılan adımlardan bir tanesi olacak. Sayın Başkanımızın dediği gibi, bunu daha ilerleyen günlerde, bu çatının altında kongreler ve toplantıların dışında neler yapabiliriz? gibi soruları paylaşıp ve yapacağımız konularını çoğaltıp bir araya geleceğiz. Ben ticaretimizin ve sanayimizin gelişeceğini umuyorum çünkü, bizlere anlattığı kadarıyla, kendi şehirleri ile bizim şehrimiz arasında ortak bir şehir yapısı özelliği varmış.” dedi.

Ziyaretin sonunda, Karadeniz Ereğli TSO Meclis Başkanı yazıcı günün anısına Düren Belediye Başkanı Paul Larue'ne plaket takdiminde bulundu. Alman heyette aynı şekilde Almanya’ya özgü eserleri Başkan Yazıcı ve Yönetim Kurulu üyelerine takdim etti.

Gerçekleştirilen ziyarete, Almanya'nın Düren Kenti Belediye Başkanı Paul Larue’nin yanı sıra Gençlik Hizmet Komisyonu Başkanı, Hıristiyan Demokrat Parti´nin Yedek Başkanı Thomas Flobdorf, Sosyal Demokrat Parti Başkanı Henner Schmidt, Belediye Başkan Vekili ve Özgür Demokrat Parti´nin Başkanı Karl Hubert Cremer, Kardeş Kent Sorumlusu SertapTonk, Duren- Kdz Ereğli Derneği üyesi JoKallscheuer ve Düren Devlet Hastanesi Başhekimi, Mide ve Bağırsak Uzmanı Dr.Serhat Aymaz da katıldı. CİHAN

Yorumlar