Karda yiyecek bulamayan kuşlara belediyeden yem desteği

Samsun’un İlkadım Belediyesi, kar yağışı sebebiyle yiyecek bulamayıp aç kalan kuşlar için harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol
Karda yiyecek bulamayan kuşlara belediyeden yem desteği

Samsun’un İlkadım Belediyesi, kar yağışı sebebiyle yiyecek bulamayıp aç kalan kuşlar için harekete geçti. Zorlu kış şartlarında hayatta kalma mücadelesi veren kanatlı hayvanlare yem desteği veren belediye ekipleri, belirlenen kavşak, parklar ve yeşil alanlara yem serpiştirdi.

İlkadım Belediyesi, Haytap İl Temsilciliği ve hayvan severler ülke genelinde seyreden olumsuz hava koşulları yağan kar yağışı nedeniyle karla kaplı alanlarda kanatlı hayvanlara bıraktıkları yemler ile yaşam mücadelesine destek oluyor. İlçe genelinde farklı 25 noktaya yem bırakan Veteriner Müdürlüğü görevlileri, günlük kontrollerinin sonunda belirlenen noktalara yem ilavesi yapacak.

Bu çalışma ile özellikle çocukları teşvik ettiklerini söyleyen İlkadım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ahmet Özcan Yücel, bu tür alışkanlıkların ileriki yıllarda toplumda ortak değerleri koruma, paylaşma ve sahiplenme duygularını pekiştirdiğini söyledi. Yücel, "Bu şehrin havasını, suyunu paylaştığımız bu şehrin dostları olan hayvanlarımızın doğaya ve çevremize verdiğimiz hassasiyetin bir parçasıdır.” şeklinde konuştu.

İlkadım genelinde uygulanan örnek uygulamaya İlkadım Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Seven, İlkadım Belediyesi Veteriner Müdürü Özcan Yücel, Müdür Yardımcısı Adem Öksüz, Haytap İl Temsilcileri Selime Kalabalık, Emin Özbayrak, Veteriner Hekim Onur Akça, Veteriner Sağlık Teknisyeni Aslıhan Yılmaz ve hayvanseverler katıldı.
CİHAN

Yorumlar