Karayollarında görülen ölümlerin yüzde 50 azaltılması amaçlanıyor

Trafik Güvenliği Platformu 2014 Strateji Toplantısı açılış programıyla başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Planlama ve Destek Daire Başkanı Yılmaz Baştuğ, karayollarında görülen ölümlerin yüzde 50 azaltılmasını amaçladıklarını...

Google Haberlere Abone ol
Karayollarında görülen ölümlerin yüzde 50 azaltılması amaçlanıyor

Trafik Güvenliği Platformu 2014 Strateji Toplantısı açılış programıyla başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Planlama ve Destek Daire Başkanı Yılmaz Baştuğ, karayollarında görülen ölümlerin yüzde 50 azaltılmasını amaçladıklarını söyledi. Baştuğ, ortak dil ve vizyonla hedeflere ulaşacaklarını kaydetti.

Trafik Güvenliği Platformu’nun, Karayolu Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde günümüze kadar yapılan çalışmaları ve 2014 yılında gerçekleştireceği faaliyetleri paylaşacağı 2014 Strateji Toplantısı açılış programıyla başladı. İstanbul Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nde (PEKOM) gerçekleşen programa Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Necat Özdemiroğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Planlama ve Destek Daire Başkanı Yılmaz Baştuğ, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın ile çeşitli kurumlardan davetliler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Planlama ve Destek Daire Başkanı Yılmaz Baştuğ, Trafik Güvenliği Platformu’nun yürüttüğü çalışmalarla karayollarındaki ölümleri yüzde 50 azaltmayı amaçladıklarını vurguladı. Bu yöndeki tüm çalışmaları titizlikle yürüttüklerini söyleyen Baştuğ, özellikle emniyet kemeri ve hız kontrolü konusunda düzenledikleri çalışmalarla ölüm oranlarında ciddi azalma olduğunun altını çizdi. Baştuğ, kazaya sebep olan unsurların başında hız ihlallerinin geldiğini dile getirdi. Emniyet kemerinin de önemine dikkat çeken Baştuğ 2013-2014 yıllarını hız ve emniyet kemeri denetim yılları ilan ettiklerini kaydetti.

Trafik güvenliğini sağlamaya yönelik faaliyetlerin verimliliğini artırmak amacıyla ulusal kampanyalar ve sosyal sorumluluk projeleri yürüttükleri bilgisini veren Baştuğ, diğer kamu ve özel sektör kuruluşları arasında iş birliği kurulmasına da büyük önem verdiklerini ifade etti. Baştuğ, oluşturulacak ortak dil ve vizyonla hedeflere ulaşacaklarını dile getirdi. Yılmaz Baştuğ, yaptığı konuşma ve sunumla katılımcılara faaliyetler hakkında detaylı bilgi verdi. Toplantıya katılan örgüt ve kurum temsilcilerinin konuşmalarıyla devam edildi.

Toplantının öğleden sonraki bölümünde ise Trafik Güvenliği Platformu Çalıştay Grupları tarafından 2 oturum halinde çalıştay gerçekleştirilecek. Program bitiminde ise çalıştay sonuçlarının değerlendirmesi yapılacak.

CİHAN

Yorumlar