Karayolları işçileri, ücretsiz izne tepki gösterdi

Karayolları Batman Şube Şefliği'nde hizmet veren 70 işçi, müteahhit firma tarafından ücretsiz izne çıkartılmalarına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Karayolları işçileri, ücretsiz izne tepki gösterdi

Karayolları Batman Şube Şefliği'nde hizmet veren 70 işçi, müteahhit firma tarafından ücretsiz izne çıkartılmalarına tepki gösterdi.

Karayolları Batman 97. Şube Şefliği'nde 10-15 yıl arası hizmet veren ve zorunlu ücretsiz izne çıkarılan 70 işçi, Karayolları Müdürlüğü'nün önünde açıklama yaptı. Kurum işlerinin müteahhitlere verilmesinden sonra büyük sıkıntı çektiklerini söyleyen işçiler, statü olarak Karayolları işçisi olduklarını, ancak mahkeme ve Yargıtay kararına rağmen müteahhit elemanı olarak çalıştırıldıkları söyledi.

Daha önce Karayollarının en ağır işlerinde çalıştıklarını ve gece-gündüz kar temizleme çalışmalarına katıldıklarını ifade eden işçiler, 2,5 sene önce İş Mahkemesi'ne yaptıkları başvuru sonucunda Karayolları'nda işçilik statüsü kazandıklarını ve Karayollarının itirazlarına rağmen Yargıtay'ın kendi lehlerinde karar verdiğini hatırlattı. İşçilerden Faruk Kayra, "Bizler zaten Karayollarında çalışmaktayız. Ben 12 yıldır burada çalışıyorum. Tüm işler müteahhitlere verilince müteahhitlerin emrine verildik. Gece-gündüz ek mesai ücreti olmadan çalıştırılıyoruz. Batman’da kar temizleme çalışmaları sonrası bizi ücretsiz izne çıkaracaklar. Kanunların bizden yana olmasına rağmen hakkımız gasp ediliyor. Eğer bizi zorla izne çıkarırlarsa yol tüm yasal haklarımızı kullanacağız." dedi.

Statü olarak Karayolları işçisi olduklarını, mahkeme ve Yargıtay kararına rağmen müteahhit elemanı olmalarına bir anlam veremediklerini belirten işçilerden Orhan Taşkıran da müteahhit elemanı olduktan sonra derme-çatma bir şantiyede buz gibi bir yerde çalışmak zorunda bırakıldıklarını söyledi.
CİHAN

Yorumlar