Karayolları 3 yıl önce hizmete açtığı yolu kamulaştırma yapmadığı için kapattı

Samsun'un Havza ilçesinde 3 yıl önce hizmete açılan Samsun - Ankara yolunun yan bağlantı yolu; şahıs arazisine kamulaştırma işlemi yapılmadan yol yapıldığı gerekçesi ile Havza Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'ne...

Google Haberlere Abone ol
Karayolları 3 yıl önce hizmete açtığı yolu kamulaştırma yapmadığı için kapattı

Samsun'un Havza ilçesinde 3 yıl önce hizmete açılan Samsun - Ankara yolunun yan bağlantı yolu; şahıs arazisine kamulaştırma işlemi yapılmadan yol yapıldığı gerekçesi ile Havza Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'ne gönderdiği uyarı yazısı sonrası kapatıldı. Yol, arsa sahibi tarafından dikenli telle çevrilirken, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü ekipleri de ulaşıma kapatmak için demir kazık çaktı ve yön levhalarını söktü. Samsun Ankara Karayolu'ndan Havza Sanayi'ne geçişte önemli bir işlevi bulunan yolun kapatılması ilçede şaşkınlıkla karşılandı. Yola, vatandaşların bilgi sahibi olması için "özel mülkiyet" yazılı tabela asıldı.

'KÖSEOĞLU'NUN AVUKATI KAMULAŞTIRMA YAPILMADAN İŞGAL ETMİŞLER'

Yolu kapattıran Recep Köseoğlu isimli vatandaşın avukatı Alperen Carus, müvekkiline ait 93 metrekarelik alandan Karayolları tarafından kamulaştırma işlemi yapılmadan yol geçirildiğine dikkati çekerek, " Bugün burada Tapu ve Kadastro Müdürlüğü marifeti ile ölçüm yaptırdık. Yarın bize resmi evrakı verilecek. Burası özel mülk. Burada yapılan Anayasa'nın 35. maddesindeki mülkiyet hakkına aykırı bir iş. Bundan dolayı müvekkilimizin hakları ihlal edilmiştir, onun dışında da Türk Ceza Kanunu'nun 154 maddesinde hakkı olmayan yere tecavüz suçu işlendiği kanaatindeyiz. Bununla ilgili de müvekkilimizin talimatları doğrultusunda gerekli hukuki işlemleri yapacağız. Amacımız burada kamu hizmetini engellemek değildir, ancak kamu yararıyla özel mülkiyet sahibi arasındaki dengeyi sağlamak devletin görevidir. Biz bu işi, devletin bu işle ilgili olan Karayolları'nın ihmal ettiği kanaatindeyiz. Daha öncede olduğu gibi müvekkilimin talimatları doğrultusunda gerekli bütün hukuki işleri bugünden itibaren yapmaya başladık.

CİHAN

Yorumlar