Karayazı'da maden faciası protesto edildi

Erzurum’un Karayazı ilçesinde maden faciası nedeniyle bir grup basın açıklaması yaptı. Faciayı protesto etti. Hınıs’ta ise Karayolları 125. Şube Şefliğinde Yol-İş Sendikası'na bağlı görevli taşeron işçileri iş bırakma eylemi...

Google Haberlere Abone ol
Karayazı'da maden faciası protesto edildi

Erzurum’un Karayazı ilçesinde maden faciası nedeniyle bir grup basın açıklaması yaptı. Faciayı protesto etti. Hınıs’ta ise Karayolları 125. Şube Şefliğinde Yol-İş Sendikası'na bağlı görevli taşeron işçileri iş bırakma eylemi yaptı.

Erzurum’un Karayazı ilçesinde vatandaşların katılımıyla, Manisa’nın Soma ilçesinde maden yatağında meydana gelen faciada yaşamını yitiren işçiler için yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte sık sık “Katil Devlet Hesap Verecek”, “Somanın Katili Sermaye Devlettir”, “Soma’nın Acısı Bizimdir” sloganlarının atıldığı dikkat çekti.

"İNSAN DEĞERİNİN UCUZ OLMADIĞI BİR ÜLKE OLSAYDI BAŞBAKANLARI İSTİFA EDERDİ"

Yürüyüşün ardından Karayazı ilçe belediyesi önünde yapılan basın açıklanmasında konuşan Belediye Eş Başkanı Zeynep Han Bingöl, Başbakanın istifa etmesinin gerektiğini söyledi. Bingöl, "Böyle bir durum insan değerinin ucuz olmadığı bir ülkede olsaydı başbakanları istifa ederdi." şeklinde konuştu.

Sorumluların hemen cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Bingöl, "Sorumlular bunda her kim iseler hemen cezalandırılması gerekir." ifadelerini kullanarak Karayazı halkının Soma halkı ile birlikte olacaklarını, gerekli tüm yardımlar için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Hınıs ilçesinde de faciada yaşamını yitiren maden işçileri için Hınıs Karayolları 125. Şube Şefliğinde Yol-İş sendikasına bağlı görevli taşeron İşçileri iş bırakma eylemine yaptı.

CİHAN

Yorumlar