Karavancılar sezonu Maden Deresi’nde açtı

Karavancılar, sezonu, muhteşem doğal güzellikleri barındıran Maden Deresi’nde açtı. Asya karavan grubuna mensup 30 karavancı, Sakarya Karasu Antik Maden Deresi'nde buluştu. Türkiye Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Erdal Ötügen, Asya Kamp...

Google Haberlere Abone ol
Karavancılar sezonu Maden Deresi’nde açtı

Karavancılar, sezonu, muhteşem doğal güzellikleri barındıran Maden Deresi’nde açtı. Asya karavan grubuna mensup 30 karavancı, Sakarya Karasu Antik Maden Deresi'nde buluştu. Türkiye Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Erdal Ötügen, Asya Kamp ve Karavan Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ertuğrul’un da katıldığı kamp 3 gün sürecek.

Ertuğrul, yaptığı açıklamada, İstanbul, Bursa ve Sakarya’dan gelen karavancılarla burada buluştuklarını belirterek, bu bölgenin muhteşem bir güzelliğe sahip olduğunu vurguladı. Karavancılığın bir yaşam biçimi olduğunu belirten Ertuğrul, “Doğada yaşamak, kentleşmenin sıkışık ruhsal yapısından, bir an için de olsa kurtulmak ve farklı kültürleri tanımak ve yaşamak bizleri bir araya getiren önemli öğelerdir.” dedi.

Türkiye Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Erdal Ötügen ise baharla birlikte gezilere başladıklarını ifade ederek, “Buraya daha evvel hiç gelmemiştik. İlk defa geliyoruz. Karavancılık turizmini ülkeye tanıtmaya çalışıyoruz.” diye konuştu. Karavancıların, konakladığı yerlere katkısının da olduğunu vurgulayan Ötügen, “Gittiği yere para bırakır. Yöre insanı kazanır. Burada lüks yoktur. Doğa ve doğanın tüm güzelliği vardır.” şeklinde konuştu.

Antik Maden Deresi Turistik İşletme Müdürü Soner Kazancı da karavancıların kapılarına gelmelerinin kendilerini çok memnun ettiğini kaydetti. Kamp yapan karavancılara her türlü imkânları sunduklarını, su, elektrik gibi bir takım ihtiyaçları karşıladıklarını dile getiren Kazancı, “Karasu, turizmden hak ettiği payı alamıyor. Çok güzel yerlerimiz var, değerlendiremiyoruz. Avrupalılar, en küçük imkanlarını bile değerlendirip büyük kazançlar sağlıyorlar.” dedi.

CİHAN

Yorumlar