Karaman tanıtım günleri başladı

Başkent Ankara’da düzenlenen Karaman Tanıtım Günleri, bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen görkemli bir törenle başladı.8-11 Mayıs tarihleri arası Karaman’ı başkentte tanıtacak olan organizasyonun açılışını Ulaştırma,...

Google Haberlere Abone ol
Karaman tanıtım günleri başladı

Başkent Ankara’da düzenlenen Karaman Tanıtım Günleri, bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen görkemli bir törenle başladı.

8-11 Mayıs tarihleri arası Karaman’ı başkentte tanıtacak olan organizasyonun açılışını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan yaptı. Yöresel halk oyunları eşliğinde başlayan etkinlikte konuşan Bakan Elvan, Karaman'ın mimarisiyle ve tarihi dokusuyla önemli bir şehir olduğuna işaret ederek, “Karaman manevi değerleri çok büyük bir ilimiz. Karaman'ın başkentte temsil edilmesi hepimiz için gurur verici bir hadise. Bu tür organizasyonlar, il dışında yaşayan hemşehrilerimizin memleketleriyle olan hasretliğini giderme şansı veriyor” dedi.

Açılışın ardından stantları ziyaret eden Bakan Elvan, Karaman Belediyesi standında Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan tarafından karşılanarak ağırlandı. Ankaralıların Karaman tanıtımına büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Belediye Başkanı Çalışkan, “Bu organizasyon sayesinde Karaman’ın havasını, suyunu, tarihini, kültürünü, değerlerini, sanayisini, güzel ve mert insanlarını Ankara’ya taşıma fırsatı bulduk. Gelen misafirlerimizi ‘Kapımız açıktır girene, Lokmamız helaldir yiyene’ düsturuyla karşılıyoruz” dedi.

Karaman Belediyesi standından sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar da, Ankara’da dört gün boyunca Karaman Bayramı yaşatacaklarını ifade etti. Karaman Belediyesi standında; Karaman’ı anlatan resimler, yayınlar, tanıtım filmleri, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin sergilendiği figürler,ikramlar ve yerel sanatçı Ahmet Tekin ve ekibinin seslendirdiği yöresel türküler yer alıyor.

Başkentteki Karaman Tanıtım Günleri, 11 Mayıs Pazar gününe kadar açık olacak. CİHAN

Yorumlar