Karakaş: Başarıya ulaşmak için hata yapmaktan korkmayın

Kişisel gelişim ve liderlik eğitimleri konusunda uzman isimlerden East Anglia Üniversitesi Norwich İşletme Okulu öğretim üyesi Dr. Fahri Karakaş, Antalya’da öğrencilerle buluştu. Geleceğin girişimcilerine başarılı olma konusunda ipuçları...

Google Haberlere Abone ol
Karakaş: Başarıya ulaşmak için hata yapmaktan korkmayın

Kişisel gelişim ve liderlik eğitimleri konusunda uzman isimlerden East Anglia Üniversitesi Norwich İşletme Okulu öğretim üyesi Dr. Fahri Karakaş, Antalya’da öğrencilerle buluştu. Geleceğin girişimcilerine başarılı olma konusunda ipuçları sunan Karakaş, başarıya giden yolda hata yapmaktan korkulmaması gerektiğini söyledi.

Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin (UAÜ) ev sahipliğinde bir konferans veren Karakaş öğrencilerle bilgi ve birikimlerini paylaştı. Birçok insanın plan yaptığını ancak hayata geçirme konusunda başarısızlık yaşadığını ifade eden Karakaş, bunu yenmek için hemen adım atılması gerektiğini savundu. Bireysel, kurumsal ve dünya çapında başarı örneklerinden kesitler sunan Karakaş, “Küresel düşünün, dünyayla yarışın. Boğulacaksınız büyük denizde boğulun. Hatalarınızdan ders alın. Risk almadan hiçbir şey olmaz. Başarısızlıktan korkmayın. Kim ne der diye düşünmeyin. Hangi işi yaparsanız yapın o işe yüreğinizi koyun.” dedi.

Her işte başarısızlık faktörünün olabileceğini aktaran Karakaş, “Kafamızdaki yapıyı değiştirmeniz lazım. Acımasız vahşi bir dünyaya doğru mezun olacaksınız. Kendinizi ve fikirlerinizi çok iyi korumak ve zırhınızı korumak zorundasınız. Hayatta bir mücadeleniz olmalı ve bu mücadeleyi de göz almanız lazım. Hataları da göze almak lazım. Hatalarından ders alıp kendinizi geliştirin. Yenilgiden yeni dersler çıkarın. Küllerinizden yeniden doğmayı öğreneceksiniz. Yer yer başarısız olacaksınız ve bundan da alınmayacaksınız.” şeklinde konuştu.

Karakaş’ın konferansı ilgiyle takip edildi. Karakaş, 23 Mayıs’ta UAÜ’de İngilizce bir konferans daha verecek. CİHAN

Yorumlar