Karadayı: Yıldırdılar, şevkimi kırdılar

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük konut üreticisi Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karadayı, Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki konut inşaatlarının tapu sorunu gerekçesiyle büyükşehir ve alt belediyeler tarafından durdurulmasının...

Google Haberlere Abone ol
Karadayı: Yıldırdılar, şevkimi kırdılar

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük konut üreticisi Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karadayı, Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki konut inşaatlarının tapu sorunu gerekçesiyle büyükşehir ve alt belediyeler tarafından durdurulmasının şevkini kırdığını söyledi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in, Palandöken ilçesindeki 2 bin 300 konutluk Newcity projesini tapu sorunu nedeniyle durdurdu. Aynı şekilde Yakutiye Belediyesi de Hasani Basri Mahallesi'ndeki inşaat faaliyetine izin vermedi. Erzurum şehir ekonomisine yıllık 150 milyon lira girdisi olan Karadayı, inşaatlarındaki durdurma kararlarını yargıya taşıdı. Karadayı İnşaat, yargı kararlarının en az 4 ay süreceğini ve bunun da inşaat sezonunu kapattıkları anlamına geldiğini dile getirdi.

Ahmet Karadayı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bugün itibariyle Newcity inşaat şantiyesinde çalışan çoğu mühendis 400 kişinin çıkışını verdiğini dile getirdi. Newcity projesine son bir yılda 100 milyon lira harcadığını ve bu sezon bitmesi gereken konutların, mahkeme süreci nedeniyle yarım kaldığına dikkat çeken Karadayı, "Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı'nın 'konuyu yargıya taşıyalım' sözlerinin ardından yargıya başvurduk. Bu da sezonu kapattığımız anlamına geliyor. Gelecek inşaat sezonuna kadar inşaat çalışmalarını durdurduk. 400 çalışana bugün itibariyle çıkış verdik. Erzurum'a yıllık 150 milyon liralık sıcak nakit girdisi bitmiş oldu. Yıldırma politikaları nedeniyle şevkim kırıldı. Artık Erzurum'da yaşayıp, inşaat yapmayacağım. Çalışmanın, üretmenin, istihdama katkı sağlamanın, vergi rekortmeni olmanın ödülü bu olmamalıydı. 10 bine yakın konut üretmiş sektöründe bölgenin lideri olan bir iş adamı olarak şevkim kırıldı. Üzüntüm, Büyükşehir, Palandöken ve Yakutiye belediye başkanlarının çıkarttığı engellemeler nedeniyle müşterilerimize söz verdiğimiz konutları zamanında teslim edememek." dedi.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'ın kendilerine yol işgaliyesinden 500 bin lira ceza kestiğini de hatırlatan Karadayı, "Belediye hafriyat yapılan bölgede tedbir amaçlı yolu kapatmıyor. Biz kapatınca bize 500 bin lira ceza kesti. Yine bu bölgedeki inşaatlarımızın tapularını vermiyor. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e inanarak girdiğimiz bu projede mağdur edildik. Biz müşterilerimize vadettiğimiz konutları teslim etmek istiyoruz ancak belediye başkanları sudan bahanelerle önümüze kesiyorlar." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar