Karadağ Büyükelçisi Vali Oduncu’yu ziyaret etti

Karadağ Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ramo Braliç, Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu’yu ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Karadağ Büyükelçisi Vali Oduncu’yu ziyaret etti

Karadağ Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ramo Braliç, Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu’yu ziyaret etti. Büyükelçi Braliç'e ziyaretinde işadamı Şerif Tosyalı eşlik etti.

Büyükelçi Braliç, Vali Oduncu'ya kendilerini kabul ettiği için teşekkür ederek, “Türkiye ile ilişkilerimiz en üst düzeydedir. Ülkemize, Türkiye'den üst düzey ziyaretler yapıldı. Türkiye'den birkaç büyük firma Karadağ'a yatırım yaptı. Ayrıca turizm alanında karşılıklı ziyaretler yapılıyor ve turist sayısı gün geçtikçe artıyor. Hedefimiz iki ülke arasındaki bu ilişkileri daha da yakınlaştırmak ve geliştirmek.” dedi.
İşadamı Şerif Tosyalı'nın Osmaniye, Hatay, Adana, Mersin bölgelerinde fahri konsolosluk görevi yürüteceğini de belirten Büyükelçi Braliç, Tosyalı'nın iki ülkenin ilişkilerinde çok büyük katkıları olacağına inandığını söyledi.
Vali Oduncu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Karadağ Cumhuriyeti, geçmişten bu yana kardeş insanlarımızın yaşadığı bir ülkedir. Bu nedenle Karadağ'da yaşayan insanların, bizim nezdimizde ayrı bir yeri vardır.” dedi.
Birkaç yıl önce Karadağ'ı ziyaret ettiğini de ifade eden Vali Oduncu, “Zaman içerisinde iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğine inanıyorum. Karadağ ile ilişkilerin gelişmesine, Osmaniye Valiliği olarak her zaman katkı sağlamaya hazırız. Karadağ, coğrafi olarak da çok güzel, yaşanılası bir ülke.” diye konuştu.
Vali Oduncu, ziyaretin sonunda, Şerif Tosyalı'ya Karadağ fahri konsolosluğu belgesi vererek görevinde başarılar diledi.
CİHAN

Yorumlar