Karadağ Başbakan Yardımcısı, Vali Oduncuyu ziyaret etti

Karadağ Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı İgor Luksic ile Ekonomi Bakanı Vladimir Kavaric Osmaniye Valisi Dr.

Google Haberlere Abone ol
Karadağ Başbakan Yardımcısı, Vali Oduncuyu ziyaret etti

Karadağ Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı İgor Luksic ile Ekonomi Bakanı Vladimir Kavaric Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu'yu makamında ziyaret etti.

İskenderun’da Karadağ Cumhuriyeti’nin Hatay, Osmaniye, Adana ve Mersin’i kapsayan Fahri Konsolosluk Ofisi’nin açılışı için Türkiye’de olan heyeti şehirde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Oduncu, Karadağ’ı kardeş ülke olarak gördüklerini söyledi.

Karadağ Cumhuriyeti’nin bölgede Fahri Konsolosluk ofisi açmasını sevinçle karşıladığını belirten Oduncu, “Karadağ ile Türkiye iki kardeş ülke. Bu kardeşlik sözde kalmamalı, karşılıklı somut adımlarla ilişkilerimiz geliştirilmeli, Karadağ ile tarihi kuvvetli bağlarımız var. Osmaniye'de iş yapan Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı’nın Karadağ'ın fahri konsolos olmasından mutluluk duyuyorum” dedi.

Karadağ'ın Türkiye'den ve Türk işadamlarından beklentilerinin olduğunu belirten Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Luksic ise “Karadağ'ın, Türkiye'de 3. fahri konsolosluğunu açmanın sevincini yaşıyoruz. Ekonomik bağların güçlenmesiyle iki ülke birbirine daha da yakınlaşacak. Ülkemize yatırım yapan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'ya da teşekkür ediyorum ve diğer Türk işadamlarını Karadağ'a yatırıma çağırıyorum.” diye konuştu.

Vali Oduncu, Karadağ heyetine Osmaniye'yi ziyaretleri anısına plaket verdi. CİHAN

Yorumlar