Karaçoban’daki şiir yarışmasında Dilan Ela 1. oldu

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ilçeler bazında düzenlenen şiir okuma yarışmasına Karaçoban ilçesinde 13 farklı okulu temsilen 13 öğrenci katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Karaçoban’daki şiir yarışmasında Dilan Ela 1. oldu

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ilçeler bazında düzenlenen şiir okuma yarışmasına Karaçoban ilçesinde 13 farklı okulu temsilen 13 öğrenci katıldı. Yarışmada Erenler Orta Okulu öğrencisi Dilan Elma ‘Karacaoğlan’dan bir nasihatim var’ adlı şiiriyle 1. olurken, Mareşal Fevzi Çakmak Orta Okulu’ndan Sevim Özdemir 2. Maruf Orta Okulu’ndan İlknur Kaya adlı öğrenci de 3. oldu.

    Şiiri pencereye konan bir güvercine benzeten Karaçoban İmam Hatip Lisesi Müdürü Reşat İpek, “En başta şiiri ürkütmemek gerekir. Ben şiiri öğrencilerime anlatırken şunu dile getiriyorum: Şiir pencerenize konan bir güvercindir. Eğer o güvercini görmek istiyorsanız onun ürkütmemeniz gerekir. Çünkü sizi gördüğü anda kaçacaktır. Ya da şiir bir kelebeğin kanatlarındaki rengini yakalamak için o kanatları tahrip etmektir bu. Yani şiiri, şiirin özüne göre okumamaktır bu. Hamasi şiirlerin özünde bu sıkıntı vardır. Çocuk ne yapar bu hamaset şiirini okurken ben ne kadar bağırırsam o kadar iyi olur yanılgısına kapılıyor. Oysa o şiirini içerisine duygu katmak gerekir. Duygu bağırmaya çağırmaya sert ses tonuna kesinlikle gelmez. Şiirin büyüsü de buradan başlıyor aslında. Mesela dereceye giren şiirimiz sosyal içerikli bir şiir yani insana yol gösteren bir şiir ve didaktik bir şiirdi. İşte bu şiirimiz toplum seslenerek kırıcı olma demektir. Karacaoğlan’ın bu güzel şiiri toplumumuza bu mesajları veriyor ve kızım da bu şiiri güzel okudu.” şeklinde konuştu.
    
    Birinciye ödülünü Karaçoban İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhlis Karakurt verdi. Derece alan öğrenciler ilçelerini Erzurum’da temsil edecek. CİHAN

Yorumlar