Karaçanta: Eskiden kalan sıkıntılar yatırımlarımızı etkilemeyecek

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, belediyelerinde geçmişten gelen sıkıntıların, bu hizmet yarışında yatırımlarının önünü kesmeyeceğini söyledi.Başkan Karaçanta, yaptığı açıklamada, Kars'ın sosyal ve ekonomik anlamda bir...

Google Haberlere Abone ol
Karaçanta: Eskiden kalan sıkıntılar yatırımlarımızı etkilemeyecek

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, belediyelerinde geçmişten gelen sıkıntıların, bu hizmet yarışında yatırımlarının önünü kesmeyeceğini söyledi.

Başkan Karaçanta, yaptığı açıklamada, Kars'ın sosyal ve ekonomik anlamda bir adım ileri taşınması için bütün birimleriyle özveri ve var güçleriyle çalışacaklarının herkes tarafından bilinmesini istedi. Kars'ın en büyük problemlerinden birinin işsizlik olduğunu ifade eden Başkan, "Şehrimizde istihdam sağlayacak olan özel müteşebbislere, her türlü desteği sağlayacağımızın bilinmesini istiyorum. Bu sebeple özel yatırımcı kuruluşları şehrimize yatırıma davet ediyorum." dedi.

Kars'ta istihdam ve yatırımlarla ilgili uzun yıllardan beri konuşulan ve 2015'in 2. çeyreğinde tamamlanması planlanan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin faaliyete başlaması durumunda, lojistik merkez ve demiryolu projesinin sağlayacağı sinerjinin önemine ve yatırımcılar için cazibesine değinen Karaçanta, şöyle konuştu:

"Bunu çok önemsemekteyiz. Bu hususta gerekli altyapı çalışmaları ve benzeri hususlarda belediye olarak aktif rol alacağımızın bilinmesini istiyorum. Geçmiş yönetim tarafından başlatılan ve tamamlanması mümkün olmayan projelerin ve işlerin tamamlanması ve de tam olarak hizmete sunulması için son derece gayretli çalışmalar içerisinde olacağız. Bu konularda faaliyetlere başladığımızın da bilinmesini istiyorum. Bizim yönetim anlayışımız sadece geçmişi eleştirmek üzerine değil yapılan güzel şeylerin ve uygulamaların devam ettirilmesi yanında yapılan yatırımların da tamamlanmasını amaç edinmektedir." CİHAN

Yorumlar