Karacabey Belediyesi'nden ‘ülkeler panayırı’

Bursa Karacabey Belediyesi ve Bursa Gençlik Akademisi işbirliğiyle gerçekleştirilen 2014 Yaz Dil Kampı, bu yıl da Yeniköy’de renkli gösterilerle yaza damgasını vurdu. Geçen yıla oranla daha yoğun bir katılımın sağlandığı kamp için...

Google Haberlere Abone ol
Karacabey Belediyesi'nden ‘ülkeler panayırı’

Bursa Karacabey Belediyesi ve Bursa Gençlik Akademisi işbirliğiyle gerçekleştirilen 2014 Yaz Dil Kampı, bu yıl da Yeniköy’de renkli gösterilerle yaza damgasını vurdu.

Geçen yıla oranla daha yoğun bir katılımın sağlandığı kamp için yurt içi ve yurt dışından gelen öğrenciler “Ülkeler Panayırı” etkinliğiyle Yeniköylülere unutulmaz bir gösteri sundu. Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Yaz Dil Kampı, Yeniköy’de sahile kurulan kamp alanında 4 gece 5 gün boyunca sürdü. Yalnız İngilizce konuşulan ve gün boyu çeşitli aktivitelerle süren kampta Karacabeyli öğrenciler başta olmak üzere yurdun çeşitli il ve ilçelerinden öğrencilere Arnavutluk, Cezayir, Makedonya, Hindistan, Ukrayna, Polonya, Gana, Tunus, Brezilya gibi farklı ülkelerden gelen 20 yabancı öğrenci eşlik etti. Ortak amacın İngilizce’yi pratikler yaparak kullanılmasını sağlamak olan kampta, ayrıca kültürler arası diyalog da kampçılar tarafından hayata geçirildi.

Yerli ve yabancı öğrenciler kamp süresi boyunca kamp liderlerinden öğrendiği dans gösterileri bir araya getirilerek Yeniköy konser alanında düzenlenen “Karacabey Belediyesi Uluslararası Ülkeler Panayırı” etkinliğiyle yazlıkçılara sunuldu. Vatandaşlar, yoğun ilgi gösterdiği programda birbirinden renkli gösterilere alkışlarla eşlik etti.

Karacabey Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Kahyaoğlu, Yeniköy Kamp Amiri Yılmaz Çakır, Yeniköy Karakol Komutanı Serkan Geyik ile vatandaşların yoğun katılım gösterdiği programda kampçılar, ilk olarak birbirinden renkli dans gösterileriyle seyircilere neşeli anlar yaşatırken, kamp öğrencileri zaman zaman mikrofonu ellerine alarak yabancı şarkılardan oluşan mini konserler de verdi.

Programın ilerleyen bölümlerinde ise müzik gösterilerinin ardından sahnenin yanına kurulan stantlarda yabancı ülkelerden gelen 20 öğrenci, geleneksel kıyafetlerini giyerek ülkelerinin tanıtımını yaptı. Kimi stantta öğrenciler, kendi ülkelerinden getirdiği yöresel yemekleri, standı ziyaret edenlere sunarken bazılarında ise çeşitli fotoğraf ve tanıtıcı görsellerle ülkelerini tanıtmaya yardımcı oldular. Özellikle Hindistan ve Ukraynalı öğrencilerin yerel kıyafetleri vatandaşlarca yoğun ilgi görürken, bu kişilere fotoğraf çektirmek için ilgi yoğun oldu. CİHAN

Yorumlar