Karaca: Gençler sporu karşılık beklemeden yapmasın

Almanya’da hentbol antrenörlüğü yapan Bafralı Mustafa Karaca, antrenörü olduğu SCC Berlin Hentbol takımına 19 Mayıs'ta kamp yaptırıyor.

Google Haberlere Abone ol
Karaca: Gençler sporu karşılık beklemeden yapmasın

Almanya’da hentbol antrenörlüğü yapan Bafralı Mustafa Karaca, antrenörü olduğu SCC Berlin Hentbol takımına 19 Mayıs'ta kamp yaptırıyor.

Karaca yaptığı açıklamada, “Almanya’nın Berlin şehrinin değişik okullarında öğrenim gören ve antrenörü olduğum SCC Berlin Hentbol Kulübü sporcuları, Samsun’un 19 Mayıs ilçesi Erenköy Gençlik Kampı'na gelerek burada kampa girdiler. Yaklaşık 10 gündür burada kamp yapmaktayız. Bu süre içerisinde hazırlık ve dostluk maçları yaptık. Doğduğum ilçe olan Bafra’ya gelerek bir dostluk maçı yapmak istedik. Sağ olsun Bafra Hentbol Takımı antrenörü Erol Süleymanoğlu isteğimizi kırmadı ve bir müsabaka yaptık. Bafra Kapalı spor salonunda yaptığımız müsabaka 30-30 berabere bitti. Ve bu müsabakada tam dostluk maçı oldu." dedi.

"KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITMAK İÇİN SAMSUN'U SEÇTİM"

Oyuncularının kamp programını Samsun'da yapmaktaki en büyük amacının Türk kültürünü ve Türkleri tanıtmak olduğunu dile getiren Karaca şöyle konuştu: "Ben bu işe ilk başladığımda farklı gözle bakıyorlar ve sevmediklerini hissediyordum ancak şu an bana sarılan velilerim dahi oluyor. Almanya’da yaşayan bir Türk olarak ülkemizin spor ve gençlere yönelik çalışmalarını görünce mutlu oluyorum. Ben çocuklarım sayesinde spora başladım ve 10-12 yıldır sporla uğraşıyorum. Almanya’da spor yapan insan sayısı çok ve hemen hemen hepsi bu işi gönüllü yapıyor. Sporun yaş sınırı olmaz. Özellikle gençlerin sporu karşılık beklemeden yapmasını tavsiye ederim. Bafra’da gördüğüm kadarıyla hentbola destek ve önem verilmiyor. Bu üzücü bir durum umarım, bu durum değişir ve hentbol Bafra’da gelişir. Gerçekten bu duruma çok üzüldüm ancak gelişmesinden yana umutluyum. Bu dostluk maçı ise çocukların daha fazla kaynaşması. Keşke gençlere yeterince imkan verilse de onlar da yurt dışına çıkabilse, kulüpler arası kardeş takım sistemi kurulabilse.’’ CİHAN

Yorumlar