Karabük Fatih Koleji'nin TEOG sınavı başarısı

Karabük Fatih Koleji'nin üç öğrencisi, bu yıl ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş( TEOG) sınavında, bütün soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi oldu. TEOG Sınavı'nda Karabük Fatih Koleji öğrencilerinden Hüseyin...

Google Haberlere Abone ol
Karabük Fatih Koleji'nin TEOG sınavı başarısı

Karabük Fatih Koleji'nin üç öğrencisi, bu yıl ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş( TEOG) sınavında, bütün soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi oldu.

TEOG Sınavı'nda Karabük Fatih Koleji öğrencilerinden Hüseyin Durmuş ve Kerim Sönmez 6 dersten yapılan sınavda bütün soruları doğru cevaplayarak 100 puan, toplamda ise 600 puanla büyük bir başarıya imza attı. Yine birinci dönem yapılan TEOG Sınavı'nda da Karabük Fatih Koleji öğrencisi Ayşesu Eroğlu, 600 puanla Karabük birincisi olmuştu. 120 sorudan oluşan TEOG sınavında Karabük Fatih Koleji öğrencilerinden 8 tanesi bir yanlış, 9 tanesi iki yanlış ve 9 tanesi de üç yanlış yaparak Karabük ilinin eğitim kalitesinin yükselmesine önemli katkıda bulunmuş oldu.

Karabük’ü Türkiye genelinde en iyi şekilde temsil etmeye gayret gösterdiklerini ifade eden Karabük Fatih Koleji Müdürü Suat Bilir, Fatih Koleji olarak başarılarının arkasında iyi bir planlama ve sistematik çalışmanın olduğunu söyledi. Fatih Koleji öğrencilerinin derece yapmış olmasını bekledikleri bir sonuç olduğunu dile getiren Bilir sözlerini şöyle sürdürdü: "Planlı çalışmayı sabırla sürdüren öğrencilerimiz emeklerinin karşılığını aldı. Bizler de yaptığımız çalışmaların ve uyguladığımız programın ne kadar yerinde olduğunu görmüş olduk. Öğrencilerimizi çok yönlü yetiştiriyoruz. Bu sene ilk kez yapılan merkezî sınavda üç öğrencimiz, tüm derslerde soruları doğru cevaplayarak 100 tam puan alırken, resim, şiir, kompozisyon, spor ve proje yarışmalarında da birçok dereceler kazandılar. Öğrencilerimizin ders başarılarının yanında sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da başarılı olmaları için her türlü imkânı sunma gayretindeyiz. Başarıda emeği geçen başta fedakarca çalışan öğretmenlerimize, verilen emekleri boşa çıkarmayan sevgili öğrencilerimize, eğitim sezonu boyunca bizlerden yardım ve güvenlerini eksik etmeyen değerli velilerimize, okulumuz yönetim kuruluna ve tüm Karabük halkına teşekkür ediyoruz."

CİHAN

Yorumlar