Kapanan İzmir İl Özel İdaresi'nin taşeron işçileri açıkta kaldı

İzmir İl Özel İdaresi’nin yerel seçimler itibariyle kapanması sonucu ortada kalan taşeron işçiler, Vali Mustafa Toprak’la görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Kapanan İzmir İl Özel İdaresi'nin taşeron işçileri açıkta kaldı

İzmir İl Özel İdaresi’nin yerel seçimler itibariyle kapanması sonucu ortada kalan taşeron işçiler, Vali Mustafa Toprak’la görüştü. Günlerdir hükümet konağı önünde seslerini duyurmaya çalışan 307 işçinin aralarından seçtiği iki kişinin, olumsuz cevap aldığı belirtildi.

Görüşmeye giden işçilerden Ramazan Kılıç, Vali Toprak’ın kendilerine, “Benim dışarıda duran arkadaşlara yapabileceğim hiçbir şey yok, çünkü kapanmış bir kurum üzerinden konuşuyoruz.” dediğini iddia etti. Görüşmeye giren diğer işçi Deniz Akkulak da, “Şu an, ‘Biz bir şey yapamayız.’ dedi. Bize bir yol da göstermedi. Sadece, ‘Dışarıdaki arkadaşların isim listesini alın, kalem müdürlüğüne bırakın. Bir yerde eleman istenirse bu arkadaşlar mağdur, bunlara yardımcı olun deriz.’ dedi.” şeklinde konuştu.

İşsiz kalan işçilerden Fadime Kaya ise gözyaşlarına hakim olamayarak, “İşe alınanları araştırsınlar, biz onlardan daha mağduruz. Ben annemin evine sığındım. Yeter, yeter. Ben hasta bir insanım, tedavi görüyorum. Ben işsiz kalırsam, ilaçlarımı kim alacak? Sayın valim, bunu neden duymuyorsun?” dedi. Mehmet Dinler de işe alınan 25 kişinin neye göre alındığını sordu. CİHAN

Yorumlar