Kapanan belediyelerin borçları gayrimenkulleri satılarak ödenecek

Afyonkarahisar’da köye dönüşen 47 belediyenin borçlarının gayrimenkullerinin satılması yoluyla ödenmesine karar verildi. Afyonkarahisar İl Genel Meclisi haziran ayı toplantılarında nüfusu 2 binin altında kaldığından yasa gereği kapatılarak...

Google Haberlere Abone ol
Kapanan belediyelerin borçları gayrimenkulleri satılarak ödenecek

Afyonkarahisar’da köye dönüşen 47 belediyenin borçlarının gayrimenkullerinin satılması yoluyla ödenmesine karar verildi.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi haziran ayı toplantılarında nüfusu 2 binin altında kaldığından yasa gereği kapatılarak köye dönüşen 47 belediyenin borçları ele alındı. Kapatılan belediyelerin İller Bankası gelirlerinin borçlarını kapatmaya yetmediği belirterek, İl Özel İdaresinden de herhangi bir bütçe ayrılamayacağı belirtildi. Bu nedenle kapatılan belediyelerin devreden gayrimenkullerinin satılarak borçların ödenmesi için İmar, Bayındırlık, Plan Bütçe, İdari ve Hukuk İşleri Komisyonları tarafından bir rapor hazırlanması ve mecliste görüşülmesi kararı oy birliğiyle kabul edildi.

Öte yandan kapanan belediyelere ait benzin istasyonlarının faaliyetlerinin geçici süreyle durdurulmasına ilişkin komisyon raporları da mecliste oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis, akaryakıt işletmelerinin satılması veya kiralanması konusunda İl Encümenine yetki veren komisyon raporun da oy çokluğuyla kabul etti.

Öte yandan Jeotermal Elektrik Üretim Tesisleri(AFJET) tarafından Gazlıgöl-Yaylabağı jeotermal sahasının tek elden yönetilmesi, sahanın kuyu seviyelerinin gözlenip güvenli koruma alanları oluşturulması, Ar-Ge çalışmaları için idareye ait 145 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsatlarının bir protokolle AFGAZJET şirketine devir edilmesi yönündeki talebinin komisyonda görüşülmesine karar verildi. CİHAN

Yorumlar