Kan şekerinin düzenli ölçümü hayati öneme sahip!

Doç. Dr. Serpil Salman, diyabete hastaların şeker değerlerinin düzenli kayıt altına alınmasının tedavide uyumu artırdığını söyledi. Salman, “Kan şekeri ölçümünün düzenli aralıklarla doktor kontrolünde takibini yapmak, diyabet tedavisinde...

Google Haberlere Abone ol
Kan şekerinin düzenli ölçümü hayati öneme sahip!

Doç. Dr. Serpil Salman, diyabete hastaların şeker değerlerinin düzenli kayıt altına alınmasının tedavide uyumu artırdığını söyledi. Salman, “Kan şekeri ölçümünün düzenli aralıklarla doktor kontrolünde takibini yapmak, diyabet tedavisinde büyük yarar sağlıyor.” dedi.

Liv Hospital Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Serpil Salman, Liv Hospital Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat ve Liv Hospital Genel Müdürü Meri İstiroti diyabet ve yüksek tansiyon gibi kronik hastalıklar ilgili bilgiler verdi.

Diyabet sistemi ile hastaların daha düzenli ve kayıtlı bir şekilde izlenebileceğini belirten Salman, “Cep telefonu ve internetten haberleşmenin yaygınlaşması ile bu konuda önemli mesafe kat edildi. Diyabet sistemi ile hastalar daha dinamik, düzenli ve kayıtlı bir şekilde izlenebilecek. Daha da önemlisi, yalnız yaşayan, acil durumlarda destek ihtiyacı olan diyabetlilere önemli bir avantaj sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Hipertansiyon tedavisinde hasta ile hekim arasında iletişimin öneminin büyük olduğunu ifade eden Akpolat, “Hipertansiyon tedavisinde hasta ile hekim arasında sık ve kolay iletişimin önemi büyük. Sistem sayesinde düzenli olarak yapılan tansiyon ölçümü, tedaviye uyum sağlamaya teşvik ederek, ileride oluşabilecek kalp, damar, böbrek, göz ve sinir sistemi hasarlarına bağlı felç, kalp krizi, böbrek yetmezliği ve görme kaybı gibi komplikasyonların da önlenmesi hedefleniyor.” diye konuştu.

Tansiyon takip sistemi ile kronik hastaları evden takip ettiklerini söyleyen İstiroti, “Ülkemizde ölüm nedenlerinin başında kronik hastalıklar geliyor. Nüfusun üçte birinin kronik hastalığı bulunmasına rağmen, ülkemizde kronik hastalıkların erken safhada tanısı konulamıyor, tanısı konan hastalarda da yeterli tedavi yapılamıyor. Özellikle diyabet ve yüksek tansiyon gibi kronik hastalıklar için düzenli ölçüm ve takipler hayati önem taşıyor." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar