Kan bağışı yapan emniyet müdürünün sedyesi çöktü

Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, kan vermek amacıyla üzerinde uzandığı sedye çöktü.

Google Haberlere Abone ol
Kan bağışı yapan emniyet müdürünün sedyesi çöktü

Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, kan vermek amacıyla üzerinde uzandığı sedye çöktü.

Polis Teşkilatı’nın 169. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ile Türk Kızılay Derneği Edirne Şubesi ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenledi. Doktor Vedat Arpacı ile birlikte Kızılay’dan bir ekip Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek çalışmalara başladı. Kızılay görevlileri gerekli tetkikleri yaptıktan sonra bağış yapması uygun görülen polislerden kan aldı. Kan bağışı kampanyasına Edirne Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve personeli yoğun ilgi gösterdi. Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Emniyet Müdür yardımcıları, şube müdürleri, amirler başta olmak üzere çok sayıda polis bağış yaptı.

Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, özellikle sıkıntılı günlerde insanların yanında olan bu kuruluşla işbirliği yaparak kan bağışında bulunduklarını söyledi. Kan bağışının gönüllülük esasına dayandığını belirterek Baştuğ, arkadaşları bağış yapmaya teşvik ettiğini ancak kimseyi bu konuda zorlamadığını ifade etti.

Kızılay Derneği Ekip Doktoru Vedat Arpacı ise 3-10 Nisan Polis Haftası etkinliklerinde kendisinin de uzun yıllar görev yaptığı teşkilatından kan almaktan gurur duyduğunu belirtti.
Kan bağışının önemine değinen Arpacı, “Erkekler 3 ayda bir, bayanlarda ise 4 ayda bir olmak üzere kan vermesi kendi sağlığı açısından önemlidir. Bu kanı verdikten sonra kemik iliğinde kanın erkeklerde 3 ayda yenilenir, bayanlarda da 4 ayda bir yenilenir. Onun için sağlıklı kişileri gönüllü olarak kan vermeye davet ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, bağış yapmak üzere bir sedyeye uzandı. Görevlinin ekipmanı hazırlaması için bekleyen Baştuğ’un üzerinde bulunduğu sedye çöktü. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı olayda Baştuğ kırılan sedyeden kalkarak sağlam olanına geçti. Kırılan sedye ise Kızılay görevlileri tarafından alınarak yenisi ile değiştirildi. CİHAN

Yorumlar