Kamyoncular kontak kapattı

Tuzla’daki kamyoncular, artan mazot ve sigorta ücretlerini protesto etmek için kontak kapatma eylemi başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Kamyoncular kontak kapattı

Tuzla’daki kamyoncular, artan mazot ve sigorta ücretlerini protesto etmek için kontak kapatma eylemi başlattı. Kamyoncular, protesto eylemine katılmayan diğer kamyoncuların da garajdan çıkışlarına izin vermedi.

Orhanlı Mahallesi’nde bulunan İstanbul Nakliyeciler Sitesi’nde bir araya gelen yaklaşık 200 kamyoncu, artan motorin fiyatları ve yüksek sigorta ücretleri nedeniyle iş yapamaz duruma geldiklerini ileri sürerek kontak kapatma eylemi başlattı. Saat 11.00 sıralarında kamyon garajı önünde toplanan kamyoncular, şoförler odasının kendilerine sahip çıkmadığını da söyleyerek ‘hakkımızı isteriz’ şeklinde slogan attı.

Basın mensuplarına sorunlarını anlatan kamyoncular, artan motorin fiyatları ve yüksek sigorta ücretlerinin yanı sıra lojistik sektöründe çalışan firmalara vergisiz motorin verildiğini, bunun kendilerine de uygulanmasını istedi. Kamyoncular, yurtdışına C2 belgesiyle çalışan nakliyecilerin yurtiçinde nakliyecilik yapmalarına karşı olduklarını belirterek bunun engellenmesini istedi. BAĞ-KUR borçlarını da ödeyemez duruma geldiklerini belirten kamyoncular, yol boyunca defalarca trafik ekipleri tarafından durdurularak yüksek meblağlarda ceza kesildiğini söyledi. Kamyonlarına lastik dahi alamayacak duruma geldiklerini belirten kamyoncular, eyleme Türkiye genelindeki tüm kamyoncuların destek vermelerini istedi.

Sorunlarının düzeltilene kadar kontak kapatacaklarını belirten kamyoncular, nakliyeciler sitesinden iş için çıkış yapmak isteyen kamyonlara da engel oldu.
CİHAN

Yorumlar