Kamyon kasasında 1,5 ton esrar ele geçirildi

İstanbul narkotik polisi, Esenyurt'ta Diyarbakır’dan İstanbul’a gelen bir kamyona düzenlediği operasyonda kireç çuvallarının altına gizlenmiş 1 ton 520 kilo uyuşturucu ele geçildi. Gözaltına alınan kamyon şoförü ve ele geçirilen uyuşturucu,...

Google Haberlere Abone ol
Kamyon kasasında 1,5 ton esrar ele geçirildi

İstanbul narkotik polisi, Esenyurt'ta Diyarbakır’dan İstanbul’a gelen bir kamyona düzenlediği operasyonda kireç çuvallarının altına gizlenmiş 1 ton 520 kilo uyuşturucu ele geçildi. Gözaltına alınan kamyon şoförü ve ele geçirilen uyuşturucu, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, beyaz çekicili, sarı kasalı bir kamyonla Diyarbakır'dan İstanbul'a uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı yönündeki istihbarat üzerine harekete geçti. Kamyonun tespit edilmesi için Bolu ile İstanbul arasında 50'ye yakın ekip görevlendirildi. Tarife uygun çok sayıda kamyonu fark ettirmeden takip eden ekipler, bir mola yerinde mercek altına aldıkları kireç yüklü kamyondan şüphelendi. Esenyurt'a kadar takip edilerek durdurulan kamyonda yapılan aramalarda, kireç çuvallarının altına gizlenmiş halde, 65 çuval ot ve 9 çuval toz esrar olmak üzere toplam 1 ton 520 kilo esrar ele geçirildi.

‘NARKOTİK KÖPEKLERİNE KARŞI KİREÇ ÖNLEMİ’

Şahısların uyuşturucunun kokusunun narkotik köpeklerince anlaşılmaması için uyuşturucuları kirecin altına gizledikleri belirlendi. Operasyonda kamyonun şoförü H.M.C. gözaltına alındı. H.M.C’nin ifadesinde, "Kamyonu daha yeni aldım. İlk seferimde yakalandım. Uyuşturucunun sahibi 'dayı' olarak bilinen bir kişi." dediği öğrenildi.

Polis ekipleri, şoförün ifadesinde belirttiği 'dayı' lakaplı uyuşturucu baronunu yakalamak için çalışma başlattığı bildirildi.

CİHAN

Yorumlar