Kamuda çalışan engelli memur sayısı 32 bine çıktı

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, kamuda çalışan engelli memur sayısının, 5 bin 777’den 32 bine çıktığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Kamuda çalışan engelli memur sayısı 32 bine çıktı

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, kamuda çalışan engelli memur sayısının, 5 bin 777’den 32 bine çıktığını bildirdi. Yurttaş, Salihli ve Köprübaşı ilçelerinde engelli ailelerini ziyaret ederek sıkıntı ve taleplerini dinledi. Engelli ve engelsiz diye bir ayrım yapmadıklarını vurgulayarak, “Bizim için can vardır.” dedi.

Engelliler lehine düzenlemeler yapmak için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini belirten Milletvekili Yurttaş, “2001 yılında toplam engelli öğrenci sayısı 53 binken şimdi 231 bine çıktı. 46 bin engelli öğrenciyi, ücretsiz olarak taşıyoruz. Devlette işçi kadrosunda çalışan engelli sayısı, 10 binden 35 bine çıktı. Geçtiğimiz yıl öğretmen olarak bin 312 engelli kardeşimizin ataması yapıldı. Engellilere 2001 yılında 24 lira maaş ödenirken bu rakam bugün 564 ile 725 lira arasında değişmektedir. 2007’den beri evde bakım için ödeme yapıyoruz, şu anda 703 lira. 2001 yılında kurumlarımızda 30 engelliye bir bakım elemanı düşerken bugün altı engelliye bir eleman düşüyor.” diye konuştu.

Geçen yıl Manisa İl Özel İdaresi tarafından 700 engelliye akülü araç dağıtıldığını dile getiren Muzaffer Yurttaş, “250 aküsüz tekerlekli sandalye verdik. Engelliler için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz'e bir minibüs aldık. Çok sayıda görme engelli kardeşimize, 250 beyaz baston ve 20 özel donanımlı bilgisayar bağışında bulunduk. Manisa Engelliler İş Eğitim Merkezi'ne sera yardımında bulunuldu. Bütün engelli derneklerimizle sık sık görüşüyor, talep ve sıkıntılarını ilgili bakanlık ve kurumlara iletiyoruz. Pek çok kanuni düzenlemeyi hayata geçirdik. Şimdi Meclis gündemine gelen torba yasayla özel sektörde yüzde 3 kontenjan kapsamında ve kontenjan üstü çalıştırılan bütün engelli vatandaşlarımızın sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesiyle ilgili bir düzenlemeyi hayata geçiriyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar