Kamu Sen Ardahan İl Temsilcisi: Irak'taki Türkmenlere sahip çıkılmalı

Türkiye Kamu Sen Ardahan İl Temsilcisi Ramazan Sancar, son günlerde Irak'ta yaşanan insanlık dışı uygulamaları protesto etti. Irak'ta Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerin işgal edilmesi ve mezhebinden dolayı öldürülen masum insanlara...

Google Haberlere Abone ol
Kamu Sen Ardahan İl Temsilcisi: Irak'taki Türkmenlere sahip çıkılmalı

Türkiye Kamu Sen Ardahan İl Temsilcisi Ramazan Sancar, son günlerde Irak'ta yaşanan insanlık dışı uygulamaları protesto etti. Irak'ta Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerin işgal edilmesi ve mezhebinden dolayı öldürülen masum insanlara dikkat çeken Sancar, "Türkmenlere neden sahip çıkılmadığı ısrarla merak ediyoruz." dedi.

Kamu Sen Ardahan İl Temsilcisi Ramazan Sancar, yaptığı basın açıklamasında, "Siyasi iktidar, teröristleri muhatap alır olmuş; devlet içeride ve dışarıda teröristlerle pazarlık masasına oturmak zorunda bırakılmıştır. Bu iktidar, teröristlerle pazarlık yapmayı alışkanlık haline getirmiştir. Görülüyor ki idareciler, uyguladıkları yanlış politikalar sonucunda dar bir siyaset çerçevesine sıkışmışlardır. Kime ne sözler verdiniz? Kimlerle neyin pazarlığını yapıyorsunuz? Kimden korkuyor; neden susuyorsunuz? Açıklayın, özür dileyin, tövbe edin, gereğini yapın. Türk milleti arkanızda olacaktır." ifalerine yer verdi.

Hiç kimsenin bu milletin içini yakmaya, soydaşları yalnız ve çaresiz bırakmaya ve bir terör örgütünün insafına terk etmeye hakkı bulunmadığını kaydeden Sancar, açıklamasında şunları dile getirdi: "Türk devleti, büyük olacaksa sınırlarımız dışındaki kardeşlerimizle büyüyecektir. Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun, bütün soydaşlarımıza sahip çıkmak zorundadır. Tarih bu sorumluluğu Türkiye Cumhuriyeti’nin omuzlarına yüklemiştir. Bu nedenle bu devletin politikası değerli yalnızlığı kaldırmaz, milliyetçi bir bakış, onurlu bir duruş, ilkeli bir yaklaşım ister. Bölgede yaşananlara, başta Türk Hükümeti olmak üzere tüm dünya devletleri kısa zamanda müdahale etmeli ve Irak’ın toprak bütünlüğü derhal sağlanmalıdır. Türkiye Kamu-Sen olarak Mısır’da iç çatışmada ölen bir çocuk için aylarca eylem yapıp, mitinglerde gözyaşı döküp Türkmen katliamına sessiz kalanları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Yolsuzluk operasyonunu sonlandırmak için 'ölümü göze aldık' diyerek, kefen giyip miting yapanları, bir kerecik olsun bir Türk için de eylem yapmaya davet ediyoruz. Soy birliğimiz, dil birliğimiz, kültür birliğimiz, tarih birliğimiz, kader birliğimiz olan; kısacası biz olan Türkmenleri sözde stratejik derinliğin girdaplarına teslim eden anlayışı protesto ediyoruz."

CİHAN

Yorumlar