Kamu Hastaneler Birliği’nden Şırnaklılara müjde

Şırnak Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen Kamu Hastaneleri Birliği toplantısında yeni sağlık yatırımları yapılacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Kamu Hastaneler Birliği’nden Şırnaklılara müjde

Şırnak Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen Kamu Hastaneleri Birliği toplantısında yeni sağlık yatırımları yapılacağı açıklandı. Kamu Hastaneleri Biriliği Şırnak Genel Sekreteri Hakan Tokur, “Şırnak ile Cizre’ye diyaliz merkezleri açacağız. İdil, Cizre ve Silopi’ye personel lojmanları yapacağız. Şırnak’a anne otelleri açacağız. Kadın doğum ek binasının onayı Sağlık Bakanlığı'ndan çıktı. İhalesi yapıldıktan sonra yapımına başlanacak. Ayrıca kimyasal tedavi ünitemizi de yakın zamanda hizmete sunacağız.” dedi.

Şırnak Halk Sağlığı İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen Kamu Hastaneleri Birliği toplantısına Kamu Hastaneleri Birliği Şırnak Genel Sekreteri Hakan Tokur, merkez, ilçe devlet hastaneleri ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi başhekimleri ve müdürleri katıldı. Toplantıda Kamu Hastaneleri Birliği kurulduğu günden beri Şırnak ve ilçelerinde yapılan çalışmalar ve 2014 yılı içerisinde yapılacaklar konuşuldu.

Toplantıda 2013 yılı içinde yapılanlar ve 2014 yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Kamu Hastaneleri Birliği Şırnak Genel Sekreteri Hakan Tokur şunları söyledi: “Göreve başladığımız bir sene bizim için çok güzel bir yıl oldu. Bu dönemde hastalarımız ve personelimiz için güzel şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Sağlık tesislerimizde 2013 yılı içinde yaklaşık 1 milyon 755 bin hastayı muayene ettik. Geçen seneki rakamlar 1 milyon 600 bin civarı. Yani 10 aylık rakamlarımız geçen senenin toplam bakılan hasta sayısından çok daha yüksek. Bu güzel. Neden mi güzel? Çünkü halk bizi tercih ediyor anlamına geliyor.”

Hastane personelleri ile bir yıl içinde önemli hizmetler yaptıklarını belirten Genel Sekreter Tokur, “Özellikle sağlık hizmeti kalitesinin artırılması yönünde işler yaptık. Yardımcı sağlık personeli sayımız da geçen seneye oranla yüzde 50 oranında artmış durumda. Böylece sağlık personelimizin üzerine düşen iş yükü de azalmış durumda. Bu da onların daha verimli ve moralli bir şekilde hizmet vermelerini sağlıyor. Hastanemizde yatan ve çıkan hasta ile Ağız Diş Merkezlerimizde protez yaptığımız hastalarımıza sorduğumuz memnuniyet ve eleştirilerini almamız bize yol gösterici oldu. Bu sene içinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı. Yeni doğan ve yetişkinler yoğun bakımlarının geliştirilmesi ve güçlendirilmesi bakımında tıbbi malzeme ve cihaz alımları oldu. Aynı şekilde Şırnak Devlet Hastanesinde fizik tedavi ünitesinin güçlendirilmesi yapıldı.” diye konuştu.

2014 yılı içerisinde Şırnak’ta sağlık alanında ciddi adımların atılacağını altını çizen genel Sekreter Hakan Tokur bunları şöyle açıkladı: “Şırnak halkına vereceğimiz müjdeler var. Bunların başında diyaliz hastalarımız için Bakanlığımızın yatırım programına alınan Cizre ve Silopi diyaliz merkezlerini açacağız. Bunlar ciddi bir ihtiyacı karşılayacaktır. Personellerimizin daha uygun şartlarda çalışması ve gelmesi için İdil, Cizre ve Silopi’ye lojman için yatırım kararı çıktı. İnşallah bunları da bu sene içinde yapacağız. Kışın ulaşımın zor olduğu yerlerdeki hastaların sıkıntı yaşamaması için hastaneler bünyesinde anne otelleri açılacak. Anne otellerimiz ücretsiz olacak. Ayrıca Beytüşşebap’ta filmi çekilen bir hastamızın filmini İstanbul’daki bir hocamız bilgisayarında görüp değerlendirebilecek. Bir ömür bozulmayan CD ile filmini verebileceğiz.”

Sağlık Bakanlığı'nın doğu ve güneydoğu bölgesi için çok hassas davrandığını belirten Tokur, bölgeye gelen herkese 2 bin 500 TL fark hizmetinin ödeneceğini, bunun da hizmet kalitesini artıracağını ifade etti. Tokur, “Aynı zaman kemoterapi ünitemizi de hizmete sokacağız. Kemoterapi alan hastalarımızın ilaçlarını temin edip, tedavilerini Şırnak ve Cizre'de yapabileceğiz.” dedi.

Diğer kurumlarla olan ilişkilerin iyileştirilmesine önem verdiklerini de anlatan Tokur, "Özelikle ücra köylerimizde yaşayan vatandaşımıza ulaşmak için tüm kurumlar özellikle Türk silahlı kuvvetlerini unutmamak lazım. Beytüşşebap ve Uludere gibi ulaşımı zor olan yerlerde helikopter desteği ile hastalarımızı almamızı ve tedavilerini merkezlerine götürmesini sağlıyor. Bu mutluluk verici bir tablodur." ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar