Kamu Denetçiliği Kurumu’na en çok şikayet kamu personel rejiminden geliyor

Türkiye Baş Ombudsmanı M.Nihat Ömeroğlu, Kamu Denetçiliği Kurumu’na en çok şikayetin kamu personel rejiminden geldiğini, onu eğitimin takip ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kamu Denetçiliği Kurumu’na en çok şikayet kamu personel rejiminden geliyor

Türkiye Baş Ombudsmanı M.Nihat Ömeroğlu, Kamu Denetçiliği Kurumu’na en çok şikayetin kamu personel rejiminden geldiğini, onu eğitimin takip ettiğini söyledi. Manisa Barosu tarafından düzenlenecek "İnsan Haklarının Korunması Açısından İdarenin Alternatif Denetimi" konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere gelen Ömeroğlu, Baro Başkanı Zeynel Balkız ile birlikte Vali Abdurrahman Savaş’ı ziyaret etti.

Burada Kamu Denetçiliği Kurumu'nun kurulduğu günden bu yana gelen şikayetlerden bahseden Baş Ombudsman Ömeroğlu, “Üçüncü sırada sosyal güvenlik kurumlarına gelen şikayetler var. Ondan sonra enerji, orman ve ekonomi olarak sıralanıyor. Türkiye’de kamu personeli rejimi büyük bir sorun. Bu oran, gelen şikayetlerin yüzde 25-27’sini oluşturuyor. Daha sonra da eğitim öğretim sorunu geliyor. Özellikle sınavlarla ilgili şikayetler geliyor. Yükseköğretimle ilgili, ÖSYM ile ilgili şikayetler geliyor. Sosyal güvenlikle ilgili şikayetler çok geliyor.” dedi. Kamu Denetçiliği Kurumu’nun, yaptırım gücünden ziyade tavsiye niteliğinde kararlar veren bir özelliğe sahip olduğunu vurgulayarak, “İdare buna 30 gün içinde uymazsa, uymama gerekçesini 30 gün içinde bildiriyor. Şu an yıllık rapor hazırlıyoruz. Bu raporu Meclis'e sunuyoruz. Bu raporda sorunlu alanlarla ilgili önerilerimiz oluyor. TBMM'nin, bizim raporda yer alan önerilerimizi dikkate alması gerekiyor. Devlet memurlarının atama, nakil, terfi gibi sorunları var. SGK’da da intibak sorunu var. Farklı yıllarda emekli olanlarla aynı tarihlerde emekli olanlar, ödediği prim sebebiyle farklı maaşlar alıyorlar. Devlet, sosyal devlet ilkesini ekonomik imkanlar çerçevesinde gerçekleştiriyor.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar