Kamalak: Hukuk devleti cadı avına çıkmaz

Başbakan’ın Hizmet Hareketi’ne yönelik ‘cadı avı’ndan söz etmesine tepki gösteren Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Hukuk devleti cadı avına çıkmaz. Hukuk mekanizmalarını çalıştırır. Kanaatimce, bu alanda en son konuşması...

Google Haberlere Abone ol
Kamalak: Hukuk devleti cadı avına çıkmaz

Başbakan’ın Hizmet Hareketi’ne yönelik ‘cadı avı’ndan söz etmesine tepki gösteren Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Hukuk devleti cadı avına çıkmaz. Hukuk mekanizmalarını çalıştırır. Kanaatimce, bu alanda en son konuşması gereken kişi Sayın Başbakandır." dedi.

BBP Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel başkanlığına yeniden seçilen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ı makamında ziyaret etti. Hayırlı olsun dileklerini iletmek için gerçekleştirilen ziyarette iki lider güncel konulara değindi. Saadet Partisi lideri Kamalak, BBP ile Saadet Partisi’nin bir ağacın iki kolu olduğunu vurgulayarak, BBP’nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun Milli Görüş listesinden TBMM’ye seçildiğini hatırlattı. Kamalak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerin gündemdeki ağrılığını ifade ederek "Ancak Sayın Başbakanın ifadeleri hepimizi düşündürücü mahiyettedir. Daha doğrusu korkutucu istikamettedir. Çünkü, ‘ben cumhurbaşkanı seçilsem bile partimle ilgilimi kesmem’ diyor. Bu, ‘anayasayı dinlemem’ demektir." şeklinde konuştu.

"HUKUK DEVLETİNDE HUKUK KONUŞUR"

Anayasaya göre devlet başkanının olmadığını, cumhurbaşkanın olduğunu kaydeden Kamalak, "Mevcut kurallar içinde aziz milletimiz devlet başkanını değil, cumhurbaşkanını seçecektir. Devlet başkanı dediğimiz zaman, Sayın Başbakan ikinci defa ‘bu anayasa beni bağlamaz’ demek istiyor. Böyle bir şey olmaz. Bu darbe rejiminden daha kötü, daha tehlikeli bir durumu ortaya koyar.’’ dedi. Hukuk devletinde hukuk kurallarına uygun olarak hareket edilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Kamalak, ‘‘Hukuk devleti cadı avına çıkmaz. Hukuk mekanizmalarını çalıştırır. Kanaatimce, bu alanda en son konuşması gereken kişi Sayın Başbakandır. Hukuk devletinde hukuk konuşur. Adli mekanizmalar çalışır." ifadelerine yer verdi.

DESTİCİ, MEVCUT SEÇİM KANUNUNU ELEŞTİRDİ

Milli Görüş camiası ile kendilerinin her zaman kardeşçe ilişkiler içinde olduğunu ifade eden BBP Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis dışındaki iki siyasi parti olarak büyük haksızlıklarla karşı karşıya olduklarını ifade etti. Destici, Meclis dışındaki önemli oya sahip siyasi partilerin de Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ortak aday gösterebilmelerini istedi. Seçim kanununda büyük adaletsizlik ve haksızlıkların olduğunu dile getiren Destici, yüzde 10 seçim barajını eleştirdi.

CİHAN

Yorumlar