Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl köye dönüş projesini açtı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti'den Solhan Belediye Başkanlığı'nı kazanan Abdulhakim Yıldız'ı makamında ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl köye dönüş projesini açtı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti'den Solhan Belediye Başkanlığı'nı kazanan Abdulhakim Yıldız'ı makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız belediyenin mevcut durumu hakkında Bakan Yılmaz'ı bilgilendirdi. Bakan Yılmaz, geçmiş dönemde görev yapmış tüm başkanlara teşekkür ederek, ''Solhan genel ve yerel seçimlerde AK Parti'ye çok büyük destek verdi. Merkezi yönetim olarak her zaman belediyelerin yanında olacağımızdan şüpheniz olmasın. Ancak iyi bir yönetim sonucu başarılı olmak için, finansı iyi yönetir, insanlarınızı, çalışanlarınızı iyi yönetirseniz başarılı olursunuz.'' dedi.

Burada temaslarını tamamlayan Bakan Yılmaz, daha sonra merkez Çavuşlar köyünde, 'Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi' kapsamında Bingöl Valiliği öncülüğünde ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Bingöl İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ortaklığında kurulan süt toplama merkezinin açılışına katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Bakan Yılmaz, ''Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen bu projenin açılışını yapıyoruz. Çavuşlar ve diğer köylerimize hayırlı olsun. Bu işler lafla olmuyor proje ile oluyor bu proje fikrini çok beğendim. İnşallah diğer köylerimizde de yaygınlaştırırız burada önemli olan kırsal alanda gelir koşullarını iyileştirmek, çiftçilerimizin daha sağlıklı bir şekilde üretim yapmasını sağlamak, katma değerini yükseltmek, gelirini attırmak. Bir taraftan da süt işleyecek sanayiciler içinde Bingöl'de altyapıyı geliştirmek.'' ifadelerini kullandı.

Bingöl'ün, hayvancılığa müsait olduğunu belirten Bakan Yılmaz, ''Geçmişte olumsuz şartlardan dolayı özellikle de huzur ortamının yeterince tesis edilememesinden dolayı hayvancılığımızda gerilemeler meydana geldi. Ancak son dönemlerde huzur ortamı ve çözüm sürecinin etkisiyle kırsal alanın yeniden canlandığını, daha çok insanın kırsal alana yerleştiğini, buralarda daha çok faaliyetler yapıldığını görüyoruz.'' diye konuştu. CİHAN

Yorumlar