Kalkınma ajansının yönetimi İskenderun’da toplandı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı Hatay’ın İskenderun ilçesinde gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Kalkınma ajansının yönetimi İskenderun’da toplandı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı Hatay’ın İskenderun ilçesinde gerçekleştirildi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde yapılan toplantıda konuşan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, insan kaynaklı işlerde başarıya gidilebileceğini dile getirdi. Ajanslarla birlikte veri tabanına bağlı çalışma kültürünün artmaya başladığını ifade eden Lekesiz, “İş dünyasının yer aldığı çeşitli oluşumlara yönelik bilgilendirme ve eğitim çalışmaları devam etmektedir. Eğitim ve bilgilendirme toplantıları, teknik yardım masaları, ajansımıza ve yatırım destek ofislerimize yapılan ziyaretlerle 2 bin 500’den fazla kişiye mali destek programları hakkında bilgilendirme yapılmıştır.” diye konuştu.

Sosyal Destek Programı (SODES) ile ilgili tüm ilçelerde, kaymakamlıklarla iş birliği içerisinde hareket edildiğinin altını çizen Vali Lekesiz, “Doğrudan vatandaş odaklı bir destek programı olan SODES uygulamalarında öncelikli konuların belirlenmesi amacıyla yapılan bu çalışmalar sonucunda desteğe en fazla ihtiyaç görülen sosyal müdahale alanlarının bu kapsama alınması beklenmektedir.” diye konuştu.
Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe de, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Toplantının diğer bölü ise basına kapalı olarak gerçekleştirildi.


CİHAN

Yorumlar