Kale Grubu'ndan ÇOMÜ hastanesine bağış

Kale Grubu, yapımı devam eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Doğum Çocuk Acil Birimi ve Çocuk Yoğun Bakım Birimi için yaklaşık 1 milyon lira bağış kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Kale Grubu'ndan ÇOMÜ hastanesine bağış

Kale Grubu, yapımı devam eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Doğum Çocuk Acil Birimi ve Çocuk Yoğun Bakım Birimi için yaklaşık 1 milyon lira bağış kararı aldı. Bağışın 450 bin lirası Kadın Doğum Çocuk Acil Birimi için Dr. İbrahim Bodur adına, 500 bin lirası ise Zeynep Bodur ve Osman Okyay tarafından Dr. Ekrem Okyay adına olacak.

Kale Grubu adına yazılı bir açıklama yapan Fabrikalar Direktörü Süleyman Soysal, toplumun yaşam kalitesini her alanda yükseltmek için çalıştıklarını, sağlık alanındaki desteklerine her zaman öncelik verdiklerini belirtti. Soysal, "Kurucu ve onursal başkanımız Dr. İbrahim Bodur’un, ‘Kainattaki en önemli varlık insandır. İnsanın varlığı için önce sağlıklı olması, sürdürmesi için de bilgili ve eğitimli olması gerekir.’ sözü, kurumsal ilkelerimizin başında gelmektedir. Ülkemizin ve yöremizin gelişmesine değer katacak Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne destek olmayı, sosyal sorumluluğumuzun bir gereği olarak görüyoruz." dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner de bağışın çok anlamlı olduğunu belirterek, "Bodur ailesi, Çanakkale’nin medar–ı iftiharı. İbrahim Bodur öncülüğünde Kale Grubu, iş hayatındaki başarıları kadar hayırseverlikte de ilimizin yüzakı ailelerindendir. Bu nedenle kendilerinin yapmış olduğu bağış, bizleri son derece mutlu etmiştir. Tıp fakültesi hastanemize ayrıca Çanakkale’den yoğun bir ilgi olduğunu memnuniyetle görüyoruz. Orta gelirli, dar gelirli Çanakkaleliler bile hastaneye yardımda bulunmaya, ona katkı vermeye çalışıyorlar. İlk bloğumuzda, tefrişi yapılacak hasta odamız kalmadı. Şimdiden yardımlar ve yardım sözleri birkaç milyon lirayı geçti. Çanakkale’nin bu ilgisi bizleri çok duygulandırdı. ÇOMÜ ile Çanakkale tam anlamıyla el ele vermiş durumda. Üniversitemiz, kent-üniversite işbirliğinin adeta zirvesini yaşıyor. Kale Grubu’ndan gelen bağış, bundan sonraki bağışlara eminim örnek olacaktır ve daha fazla Çanakkaleli, Tıp Fakültesi Hastanesi’nin kısa sürede donatılmasına yardımcı olacaklardır. Her şey, şehitler diyarı Çanakkalemiz için." şeklinde konuştu.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi tamamlandığında, 80 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Yan birimlerle bu alan 100 bin metrekareyi aşacak. Hastanenin tam teşekküllü olarak devreye girmesiyle birlikte kanserden organ nakline kadar birçok birim, Çanakkale’ye hizmet vermeye başlayacak. Hastanenin en az 500 yataklı olması bekleniyor. CİHAN

Yorumlar