Kahramanmaraş’ta yeni bir dernek kuruldu

Kahramanmaraş Ekonomik, Siyasi, Sosyal ve Kültürel Politikaları Araştırma Merkezi Derneği (KAPAM) kuruldu. İşadamı, akademisyen, siyasetçi ve eğitimcilerin oluşumuyla kurulan dernek, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda faaliyetler yürütecek....

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş’ta yeni bir dernek kuruldu

Kahramanmaraş Ekonomik, Siyasi, Sosyal ve Kültürel Politikaları Araştırma Merkezi Derneği (KAPAM) kuruldu. İşadamı, akademisyen, siyasetçi ve eğitimcilerin oluşumuyla kurulan dernek, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda faaliyetler yürütecek.

    Dernek Başkanı İbrahim Azkara, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kervanhan’da düzenlenen basın toplantısında, yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Şehrin sorunlarına çözüm üreteceklerini ifade eden Azkara, Kahramanmaraş halkının hizmetin en güzeline layık olduğunu belirtti.

    Derneğin siyaset için kurulmadığını vurgulayan Azkara şunları kaydetti: “Kahramanmaraş’ı dernek olarak ele alıp olaylara ve şartlara gözattığımızda gördük ki; vakit sorumluluk alma ve görev ifa etme vaktidir. Eleştirip kenara çekilme kolaycılığına kaçmadan, araştırma merkezi hüviyetinde faaliyet yürütecek derneğimiz kurmuş bulunmaktayız. Kahramanmaraş, 2002 yılından itibaren iktidara hem yerel, hem de genel seçimlerde büyük oranda destek olacak duruş sergilemiştir. Geçen 12 yıl içerisinde Kahramanmaraşlının hayatı kolaylaşmamış, komşu illerdeki gelişmeye paralel gelişmeyi hemşehrilerimiz aynı nispette hissetmemiştir. Halkımızın hizmet alama, ekonomik, sosyal ve kültürel alandaki faaliyetlerde de birlikte hareket etme alışkanlığını kazandığına tanıklık etek istiyoruz. Bizler, ortaya güçlü bir şehir yapısı çıksın istiyoruz. Dernek vasıtasıyla Kahramanmaraş’ı ve yönetimindekileri yakından takip etmeye, zaman zaman geleceğe yönelik önemli projeler önererek şehrin yönetimine sivil toplum kuruluşu olarak katkı yapmaya gayret edeceğiz.”

    Konuşmaların ardından, sunum eşliğinde derneğin 7 kişilik yönetim kurulu üyeleri tanıtıldı. CİHAN

Yorumlar