Kahramanmaraş’ta havalı korna ve egzoz uygulaması yapıldı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından başta ticari araç sürücüleri olmak üzere otomobillerde havalı korna ve abartılı egzoz uygulaması yapıldı. Adana karayolu KAFUM Fuar Merkezi önünde uygulama noktası oluşturan Kahramanmaraş...

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş’ta havalı korna ve egzoz uygulaması yapıldı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından başta ticari araç sürücüleri olmak üzere otomobillerde havalı korna ve abartılı egzoz uygulaması yapıldı.

Adana karayolu KAFUM Fuar Merkezi önünde uygulama noktası oluşturan Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, otomobil, dolmuş ve toplu taşıma araçlarını durdurarak korna ve egzoz kontrolü yaptı. Denetimlerde kara yolu yönetmeliğine aykırı sonradan parça takan araç sürücülerine 80 lira para cezası kesildi. Ayrıca sürücülere içerisinde kara yolu güvenliği ve trafik bilgilerinin yer aldığı broşür dağıtıldı.

Şehirde başlatılan yeni uygulamayla ilgili bilgi veren Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli: “Günümüzde toplum daha huzurlu, güvenli ve sessiz ortamlarda yaşamayı talep ediyor. Özellikle yaşlı, çocuk ve hasta kişilerin gürültüsüz ve güvenli mekanlara ihtiyaç duyduğu bilinen bir gerçektir. Kara yolları trafik kanunun 72. Maddesi gereğince araçlarda ses müzik görüntü ve haberleşme cihazların mevzuata uygun olması gerekmekte olup, sonradan araçlara takılan her türlü cihazlar ile görüntülerin bulundurulması yasaklanmıştır.” dedi.

2013 yılında yapılan denetimlerde çevreyi rahatsız eden bin 342 araç sürücüsüne yüksek sesle müzik dinleme ve gereksiz yere klakson çalmaktan trafik cezası uygulandığını hatırlatan Telli: “Tüm araçların orijinaline uygun, üzerende bulunması gereken gereçlerle bulunması gerekiyor. Araca sonrada monte edilen diğer her tür eklentiler denetime tabi tutulacaktır. Tespiti halinde 80 TL ceza işlemi ve 10 ceza puanı var.” diye konuştu.

Denetime takılan araç sürücüleri ise uygulamadan memnun kaldıklarını belirtirken modifiyeli bir otomobille uygulama noktasında durudurulan bir sürücü ise ‘genç arabası’ diyerek kendini savundu.

CİHAN

Yorumlar