Kahramanmaraş'ta geçen yıl kaçak avlanan 146 kişiye 132 bin lira ceza kesildi

Kahramanmaraş'ta, kaçak avcılardan yakalanan araç ve malzemeler açık artırma usulüyle satıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş'ta geçen yıl kaçak avlanan 146 kişiye 132 bin lira ceza kesildi

Kahramanmaraş'ta, kaçak avcılardan yakalanan araç ve malzemeler açık artırma usulüyle satıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü'nde yapılan açık artırmada, Kara Avcılığı Kanunu kapsamında yapılan kontrollerde av kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle mülkiyeti kamuya geçirilen 30 adet av tüfeğiyle bir otomobil satışa çıkartıldı. Açık artırma usulüyle gerçekleştirilen satışa 34 kişi katıldı. El konulan av tüfekleri 400 ile bin lira arasında değişen bedellerle alıcı buldu.

    Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hacı Kalınkütük, Kahramanmaraş’ta geçen yıl yapılan denetimlerde 146 kişiye 132 bin 400 lira idari para cezası uygulandığını belirtti.

    Vatandaşları usulsüz avlanmamaları konusunda uyaran Kalınkütük, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğümüzce 2013 yılı av döneminde usulsüz avlandığı tespit edilen 146 kişiye idari yaptırım kararı uygulandı. Yine bu kapsamda bu kişilere 132 bin 400 lira idari para cezası uygulanmıştır. Yine usulsüz avlandığı tespit edilen kişilere ait 35 adet otomatik av tüfeğiyle 4 araca el konuldu. Bugün yapılan ihalede idari yaptırım kararı kesinleşen 30 adet silah ile bir adet aracın açık artırma usulüyle ihalesi yapılıyor.” dedi.

    Avcılığın belirli kurallara göre yapılması gerektiğini ifade eden Kalınkütük, bilinçli avcılığın doğadaki yaban hayatı dengesinin korunmasına katkı sağladığını kaydetti. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi birlikteliğinde avcılık kursu açıldığını da aktaran Kalınkütük şöyle konuştu: “Avlanmanın belirli bir kuralı var. Aksi taktirde kaçak avcıların hem av aletleri, hem de araçlarına el konularak ciddi para cezalarıyla cezalandırılmaktalar. Kesinlikle yetkisiz avlanma yapılmaması, avcılık yapmak isteyen vatandaşlarımızın Millieğitim Müdürlüğünün Halk Eğitim Merkezleriyle birlikte düzenlediği avcı eğitim kurslarına katılarak avcılık sertifikaları almaları germektedir. Daha sonra da müdürlüğümüze müracaat ederek avlanma hakkını elde etmek için gerekli işlemleri başlatmaları gerekmekte. Bunun dışında yapılan tüm avlanmalar usulsüz olacağı için ceza yaptırımıyla karşı karşıya kalacaklar. Avcı eğitim kurslarının en önemli gayesi av hayvanlarının hangi dönemlerde ve nerelerde avlanılacağını öğretmek. Biz vatandaşlarımızdan bilinçsiz avcılık yapmamalarını istiyoruz.” CİHAN

Yorumlar