Kahramanların adı Kurtuluş Savaşı Kahramanları Anıtı'nda yaşayacak

Manisa Belediyesi tarafından, Kurtuluş Savaşı döneminde kahramanlık göstermiş kişilerin isimlerini yaşatmak amacıyla yaptırılan Kurtuluş Savaşı Kahramanları Anıtı törenle açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kahramanların adı Kurtuluş Savaşı Kahramanları Anıtı'nda yaşayacak

Manisa Belediyesi tarafından, Kurtuluş Savaşı döneminde kahramanlık göstermiş kişilerin isimlerini yaşatmak amacıyla yaptırılan Kurtuluş Savaşı Kahramanları Anıtı törenle açıldı.

Açılışta konuşan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şan ve şerefle dolu Türk tarihinde önemli bir yeri ve anlamı olan Çanakkale Zaferi’nin 99. yıl dönümünde böylesine anlamlı bir eseri Manisa’ya kazandırmış olmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Manisa’nın Çanakkale Muharebesi’nde 2 bin 174 evladını şehit verdiğini hatırlatan Başkan Ergün, "Anadolu’da en çok şehit veren beşinci il Manisa’ya, gelecek nesillere aktarılacak kıymetli eserler arasında yer alacağına gönülden inandığımız Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nu kazandırdık. Manevi açıdan bizleri mutlu eden bu güzel eserimizin yanındaki alana Kurtuluş Savaşı Kahramanları Anıtı’nı kazandırdık. ‘Tarihini bilmeyen milletler yok olmaya mahkumdur’ sözünden hareketle, gençlerimize ve çocuklarımıza geçmişimizi en iyi şekilde anlatmayı kendimize görev edindik. Tarihe saygı projemiz kapsamında, tarihi mekânları gün yüzüne çıkarırken, vatan topraklarını korumak için gözünü kırpmadan canını, malını, kanını veren yiğit atalarımızı da unutmadık." dedi.

Kazandırılan eserle ilgili davetlileri bilgilendiren Ergün, "Açılışını yaptığımız anıtımızda Kurtuluş Savaşı yıllarında Manisa’da kahramanlıklara imza atmış atalarımızın isim ve özgeçmişlerini konumlandırdık. Ayrıca adeta sürgün edilen heykel olarak kamuoyunda yer alan Saruhan Oteli’nin köşesinde kaderine terk edilmiş Atatürk heykelini de restore ederek bu anıtımızın yanında bulunan 40 metre uzunluğundaki Türk bayrağının yanına yerleştirdik. 3000 metrekarelik alanı kapsayan bu projenin ihale bedeli 347 Bin TL+KDV’dir. Burada 72 şehit atamızın isimlerini göreceksiniz. Bu vesile ile bir kez daha onları şükranla, minnetle, rahmetle anıyoruz." diye konuştu.

Anıtın Manisa’ya hayırlı olmasını dileyen Başkan Ergün, sözlerini şöyle tamamladı: “Şehitlerimize, vatan için can veren ve fedakârlıkta bulunan kahramanlarımıza; onları devamlı yâd ederek şükran borcumuzu bir nebze de olsa ödeyebileceğimizi düşünüyoruz. Bu anıtlar gelecek nesillerimize vatan ve bayrak sevgisini taşıyacaktır. Müftü Alim Efendi’den Kırkağaçlı Keçeci Hafız Emin Bey’e, Karaosmanoğlu Osman Bey’den Koldereli Sarı Mehmet Efe’ye kadar Manisa Merkez ve ilçelerimizden bu güzel vatan uğruna mücadele eden kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyor, anıtın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Konuşmaların ardından anıtın açılışını Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, protokol üyeleriyle birlikte gerçekleştirdi. Açılışın ardından anıta yazılacak isimlerin bulunmasında emek veren Mehmet Güzgülü, Bedriye Aksakal, Hakkı Avan, Tezcan Karadanışman ve Hüseyin Erkenci’ye plaketleri takdim edildi. CİHAN

Yorumlar