KAHİAD, iş adamları ile Arnavutluk'a gezi düzenledi

Kırşehir Ahi İşadamları Derneği(KAHİAD) Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu ile birlikte 17’si bayan olmak üzere 51 kişilik üye iş adamı ile Arnavutluk’a gezi gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
KAHİAD, iş adamları ile Arnavutluk'a gezi düzenledi

Kırşehir Ahi İşadamları Derneği(KAHİAD) Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu ile birlikte 17’si bayan olmak üzere 51 kişilik üye iş adamı ile Arnavutluk’a gezi gerçekleştirdi. Gezi heyetine rehberlik yapan Arnavut Türk İşadamları Derneği yetkilileri Arnavutluk’un hızla gelişen bir ülke ve iş imkanını çok olduğunu özellikle Türk müteşebbislere ilgi daha fazla olduğunu söylediler.

Arnavutluk'un başkenti Tiran olmak üzere önemli illerinden Berat ve Korçe'de pazar bulma imkânlarını araştırmak üzere 2 günlük gezi düzenledi. Oldukça neşeli geçen gezide Arnavutluk’un tarihi ve turistlik yerleri de gezildi. Gezi süresince Arnavutluk’u yakından tanıma fırsatı da bulan KAHİAD heyeti, Başkent Tiran ve Berat şehrindeki eğitim kurumlarını ve tarihi yerleri de gezdi. Ecdattan günümüze kadar ayakta kalmayı başarabilen birkaç eserden bir tanesi olan Ethem Bey Camii'ni ve saat kulesini de gezen KAHİAD heyeti, başkent Tiran’da bulunan ve 2007 yılında eğitim hayatına başlayan Epoka Üniversitesi'ni ve Turgut Özal Eğitim Kurumları'nı yakından görme fırsatı buldu. Ayrıca Türkiye’den giden eğitim gönüllüleri tarafından açılan 30’a yakın eğitim kurumlarından birkaçını ziyaret etme fırsatını yakalayan heyet buradaki Türk öğretmenlerden bu okullarla ilgili bilgi aldı.

Gezi heyetinin başında bulunan KAHİAD Başkanı Murat Baran; "Dernek olarak öncelikli hedeflerimizin başında üyelerimizi yurt dışına açmak, ihracat yapmalarını sağlamak, ticaret hacimlerini artırmaktır. Ayrıca burada şunu gördük ki; Arnavutluk halkı Türklere ayrı bir değer veriyor ve Türkiye’den çok şeyler bekliyor. Buralara yatırım şart. Bu kapsamdaki iş gezilerimiz daha öncede olduğu gibi hız kesmeden devam edecektir.” dedi. CİHAN

Yorumlar