KAGİAD dünyadaki hizmet hareketine 'Ayna' tuttu

İzmir'de Karabağlar İş Adamları Derneği (KAGİAD) yaptığı 2 organizasyonla Ayna programı sunucusu ve yapımcısı Saim Orhan ve üyelerini İzmirliler ile buluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
KAGİAD dünyadaki hizmet hareketine 'Ayna' tuttu

İzmir'de Karabağlar İş Adamları Derneği (KAGİAD) yaptığı 2 organizasyonla Ayna programı sunucusu ve yapımcısı Saim Orhan ve üyelerini İzmirliler ile buluşturdu. Orhan, 160 ülkede Türk okullarının Anadolu insanının fedakarlıkları ile Türk bayrağını başarıyla dalgalandırdığını söyledi.

    İlk olarak KAGİAD’ın sosyal projelerine ve Türkçe olimpiyatlarına destek veren 100’ü aşkın işadamı ile bir araya gelen Saim Orhan, tüm dünyada Ayna programı olarak yapılan seyahatlerde, özellikle Türk okullarında edindiği izlenimlerden bahsetti. Yurt dışındaki iş fırsatları ve TUSKON’un yurtdışı etkinlikleri ile ilgili gözlemlerini paylaşan Saim Orhan, katılımcılar tarafından ilgi ile dinlendi. Programın sonunda KAGİAD’ın sosyal projelerinde ve geçtiğimiz yıl Türkçe Olimpiyatları'nda destek veren firmaların sahiplerine KAGİAD tarafından hazırlanan plaketler Saim Orhan tarafından verildi. Akşam Balçova Termal Otel’de halka açık programda Saim Orhan bu kez 2 binden fazla kişiyle bir araya geldi. Dünyanın dört bir yanındaki Türk okullarında Türk bayrağını dalgalandırmak için fedakarca çalışan öğretmenlerden övgüyle bahsedildi. Saim Orhan’ın, 160 ülkede Türk bayrağını, dilini, manevi değerlerini tanıtıp oralarda yaşatmak için tek bir şikayette bulunmadan gayretle çalışan yiğit Anadolu insanın yaşadıklarını anlatan konuşması sık sık dinleyenlerin alkışları ile kesildi. Yapılan hizmetlerin ardında Anadolu insanı olduğunu belirten Orhan, “Siz Anadolu insanının bir parçası İzmirliler olarak Tanzanya’da, Nijer’de hiç bilmediğiniz ülkelerde ekilen tohumlara verdiğiniz destekle ülkemizin adını ve manevi değerlerimizi duyurmada rol oynayan bu işin sahibi olan insanlarsınız.” dedi.

    Türk insanının gittiği bu ülkelere yüzyıllardır başka ülkelerin sömürmek için gittiğinden bahseden Saim Orhan, bugün sevgi ve iyi niyet ile o ülkelere giden Türkiye insanının, gittiği her yerde gönüllere girdiğini yöneticilerinden halka kadar herkesin gönlünde sağlam bir yer edinildiğini örnekler ile anlattı. Saim Orhan, 2 saat kadar süren coşkulu programın sonunda uzun süre ayakta alkışlandı. CİHAN

Yorumlar