Kafkasya Üniversiteler Birliği Oxford'da 'onur konuğu' oldu

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), European Business Assembly tarafından 2000 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak Oxford’da düzenlenen ve bu yıl 14.

Google Haberlere Abone ol
Kafkasya Üniversiteler Birliği Oxford'da 'onur konuğu' oldu

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), European Business Assembly tarafından 2000 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak Oxford’da düzenlenen ve bu yıl 14.sü gerçekleştirilen buluşmaya onur konuğu olarak katıldı.

İngiltere'nin Oxford şehrinde düzenlenen 'Oxford Liderler Zirvesi’ne, KÜNİB adına Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz da katıldı. 2012'de ki zirvede 'Yılın Rektörü' seçilen Korkmaz, gelişen ilişkiler neticesinde; Türkiye'den 'Onur Konuğu' olarak davet edilen tek kuruluş oldu.

KÜNİB adına, Oxford’daki toplantıya, KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Korkmaz, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sebahattin Balcı, Samtskhe-Javakheti Devlet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Merab Beridze katıldı.

Bu yılki başlığı 'Bilim ve Yüksek Öğrenim' olan zirvede KÜNİB heyeti dünyanın dört bir yanından gelen 56 üniversite ve araştırma merkezinin temsilcileriyle görüşmelerde bulundu ve ortak faaliyet alanları oluşturmak bakımından yapıcı sonuçlar elde etti.

Oturumdaki konuşmaları takiben dinleyicilerden gelen çok sayıdaki soru KÜNİB temsilcileri tarafından yanıtlandı ve katılımcılar arasında bulunan Ukrayna, Kazakistan ve Ermenistan üniversitelerinin rektörleri Kafkasya Üniversiteler Birliği’ne katılmak ve işbirliğinde bulunmak için talepte bulundu. Ayrıca, Ukrayna İş Konseyi Başkanı Savvov Anton söz alarak KÜNİB’in bölgede akademik olduğu kadar karşılıklı ticari işbirliklerini artıracak ve şekillendirecek bir olgunluğa eriştiğini saptamaktan duyduğu memnuniyeti ifade edip, KÜNİB'in kurucu başkanı olan Prof. Korkmaz’ı Ardahan’da ziyaret edeceğini söyledi.

European Business Assembly Başkanı John Netting ve The Club of the Rectors of Europe Başkanı Prof. Wil Goodheer, 14. Zirve’nin sonunda; KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’a davetlerini kabul ederek KÜNİB oluşumunu Oxford’daki uluslararası ortama taşımış olmasının bu yılki toplantı için büyük bir zenginlik sağladığını söyleyerek teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar