'Kafkas Tebeşir Dairesi' Yenimahalle’de

Kafkas Tebeşir Dairesi, güçlü oyuncu kadrosuyla Yenimahalle Belediyesi 50’inci Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda sahnelendi.

Google Haberlere Abone ol
'Kafkas Tebeşir Dairesi' Yenimahalle’de

Kafkas Tebeşir Dairesi, güçlü oyuncu kadrosuyla Yenimahalle Belediyesi 50’inci Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda sahnelendi. Belediye Başkanı Fethi Yaşar da Bertolt Brecht'in kaleme aldığı oyunu eşi Azize Yaşar ile birlikte seyretti. Yoğun ilginin olduğu oyunu seyretmeye gelen vatandaşlar, sahneye çıkan oyuncuları alkış yağmuruna tuttu.

Yönetmenliğini Barış Erdenk’in, koreograflığını Sibel Erdenk’in yaptığı müzikalde başrolleri Sadri Alışık Tiyatrosu’nun başarılı oyuncuları Songül Öden ve Levent Ülgen paylaşırken, oyun 12 kişilik oyuncu kadrosu ve 5 kişilik orkestrasıyla sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Sanatseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan oyunun sonunda Başkan Yaşar, tüm oyunculara çiçek takdim etti. Yaşar, “Tüm oyuncuları tebrik ediyorum. Sanata ve sanatçıya her daim saygı duydum, değer verdim. Göreve geldiğimden bu yana Yenimahalle’ye 10 tane tiyatro salonu kazandırdım. Kalkınmanın özünde sanat, sevgi ve barış yatıyor. Daha nice oyunlarda sanatçılarımızı hep birlikte alkışlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Bertolt Brecht’in 1944 yılında yazdığı Kafkas Tebeşir Dairesi, insanlık temasını işleyerek dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeden dünya insanına seçenek yaşama biçimi sunuyor ve bir insanlık mücadelesinin iç yüzüne iniyor. Evrensel bir nitelik taşıyan; iyilik, dürüstlük, özveri, mülkiyet gibi insanlık değerlerinin, çok farklı karşılıklar bulabildiği bir masaldan hareket eden Kafkas Tebeşir Dairesi, 'Bir çocuğu doğuran mı annesidir, yoksa onu yetiştiren mi?' sorusuna cevap bulmaya çalışıyor. CİHAN

Yorumlar